Слагат билбордове за 100 години свобода

Слагат билбордове за 100 години свобода | StandartNews.com

Благоевград. В Благоевград започна кампания за поставяне на билбордове по повод стогодишнината от Освобождението на Горна Джумая (б.а.-старото име на града) и Пиринска Македония. Те са поставени по инициатива на кмета на общината Атанас Камбитов. Градоначалникът е председател на Инициативния комитет за честване на значимото събитие.

„Ще направим така, че да изпълним своя дълг към поколенията, които са отдали живота си за свободата и обединението на България. Ще направим всичко възможно, за да осигурим празнично и тържествено настроение на хората от Благоевград и цяла Пиринска Македония”, заяви Камбитов. На билборда са изписани три неща, които са неразривно свързани :  Горна Джумая, Пиринска Македония и Майка България.

„Длъжни сме на поколенията, които идват след нас, да им завещаем, че без България няма Пиринска Македония и Пиринска Македония е неотделима, най-българска част от България”, допълни общинският управник. В цяла Пиринска Македония от 5 октомври започват празниците по повод стогодишнината от освобождението от турско робство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай