Ромео скара момичета от елитни гимназия

Татко, оправдан за Чората, наби съперницата на щерка си

Ромео скара момичета от елитни гимназия | StandartNews.com


Благоевград. Двете ученички от елитни гимназии в Благоевград се сбили заради момче пред заведение в центъра на града. Както "Стандарт” писа, бащата на едното Георги Калинков-Калинката, бивш полицай, съден и оправдан за смъртта на Ангел Димитров-Чората, наби съперницата на дъщеря си. 14-годишната Надя Калинкова се сдърпала с 16-годишната Ванеса Викторова и двете си разменили по няколко удара в корема. По-малката успяла да повика помощ и баща й набил съперницата й.

В момента Ванеса е в частна болница с шийна травма, получена от удар с юмрук. Поставена й е специална яка, която ще носи поне месец. Била е с комоцио в момента на постъпване в здравното заведение.

Семействата и на двете пострадали момичета са внесли жалби в полицията в Благоевград. Версиите им обаче са коренно различни. Родителите на Ванеса твърдят, че дъщеря им е бита от Калинков. Но отказват да говорят с репортери. Според Веселина Калинкова, майка на Надя, дъщеря й е била нападната и бита от банда от 15 разгневени момичета.

„Същата вечер Надя ми позвъни разплакана и уплашено успя да ми каже, че я бият. Веднага тръгнахме с баща й. Видях детето ми свито на кълбо на земята, а върху нея имаше цяла банда момичета, които я бяха обградили, така че да не може да избяга. Веднага се опитах да ги разтъвра, за да отведа дъщеря ми. Отблъснах Ванеса, която ме удари по рамото и направи опит да ме оскубе. Виждайки това, съпругът ми я изблъска. Не е имало нито удари, нито пък шамари”, заяви във вторник майката на Надя. Тя призна, че двете момичета са били приятелки и често си гостували. От около месец развалили отношенията си заради техен съученик, който първо харесвал Ванеса, но след това показал предпочитания към Надя.

„Оттогава започна денонощен психически тормоз над дъщеря ми – заплахи по фейсбук, гневни есемеси. Не съм очаквала обаче напрежението да ескалира по такъм начин”, допълни Веселина Калинкова. Тя е категорична, че мъжът й не е удрял нито едно от момичетата. „Ще разплетем случая докрай, разпитват се свидетели. Проверяваме всеки детайл, за да изпратим материалите в районната прокуратура. Става въпрос за детски спор, в който са се намесили възрастни хора”, коментира шефът на ОД МВР-Благоевград Георги Костов.  









Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай