Предприемач иска от общината имот срещу 1.8 млн. лв.

Предприемач иска от общината имот срещу 1.8 млн. лв. | StandartNews.com


Велико Търново. Предприемач от Горна Оряховица поиска да купи апетитен общински имот в централната част на старата столица за почти 2 млн. лв. Фирмата чието искане ще бъде разгледано на сесия на общинския съвет в четвъртък е депозирала инвестиционно предложение от 1,8 млн. лв за 93,91 % общински дялове в туристическия комплекс "Трапезица". 

Според офертата за атрактивния имот излиза, че кандидатът ще получи около 550 кв.м. застроена площ заедно със складове и общи части.  Туристическата спалня и ресторанта бяха обект на дългогодишен съдебен спор между кметството и туристическо дружество "Трапезица 1902". Общината спечели делата и сега получи апетитната оферта за имота от фирма купувач от Горна Оряховица.

В момент на криза подобно предложение е изненада коментираха от общината. Отдавна в администрацията не е постъпвало подобно предложение, но преди да се пристъпи към одобрение на искането първо ще се изчака мнението на юристи и обсъждането на сесията, казаха от общината.  Освен приходите за целия имот, които ще платим,  общината ще спечели и от данъци и такси, които  ще започнем да плащаме, тъй като в момента имота е общински и за него налози не се дължат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай