Любители на офроуда газят блата край Дунава

Любители на офроуда газят блата край Дунава | StandartNews.com

Състезанието край Нова Черна събра маниаци от България и Гърция

57 екипажа от България и Гърция ще се пуснат през уикенда по офроуд трасето между тутраканските села Нова Черна и Пожарево. Това е петото издание на екстриймната надпревара, която предвижда автомобилистите да преминат с колите си 80 километров участък по пресечени терени и бластисти местности около брега на река Дунав.
В тазгодишния турнир маниаците ще се състезават в три категории . За купата „Профи" ще се борят притежателите на джипове трепачи от висок клас. За приза „Хоби" сили ще мерят собствениците на стандартни автомобили, а в категорията АТВ ще надпреварват водачите на бъгита.

Специално препятствие за офроудистите е предвидено тази година във водите на Дунава. Там, където трасето минава през реката ще плуват гумени патенца. Всеки участник в състезанието ще бъде класиран само ако е успял да слезе от колата си и да хване плуващото доказателство за успех, съобщи от името на организаторите Чавдар Владимиров.
Маниаците от Нова Черна, които са домакини на офроуд надбягването са предвидили и символни награди за победителите. Призьорите ще получат превърнати в купи дървени кратунки, специално аранжирани за случая от местния скулптор Иван Вълев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай