Дядо Коледа идва с джип за офроуд в Добрич

Дядо Коледа идва с джип за офроуд в Добрич | StandartNews.com

Добрич. Коледният дух вече витае във въздуха и освен характерните за празника гирлянди, звезди и други елхови играчки в търговската мрежа, настроението започна да се усеща и от празничната украса по улиците на Добрич. За поредна година се надгражда премяната на Добрич и светещи гирлянди, снежни човеци, цветни топки и внасят коледна атмосфера.

Тази година светлините на десетметровата елха ще грейнат на 1 декември в 17.30 часа, запалени от кмета Детелина Николова. Тя заедно с децата ще посрещне Дядо Коледа, който ще пристигне с офроуд джип, спечелил Балканското рали.

Община Шабла пък обяви конкурс и обяви награди от 200 лв., 100 лв. и 50 лв. за най-красива коледна украса на витрина на търговски обекти, офиси и жилищни сгради. В надпреварата могат да участват всички граждани и фирми от града, без поставени условия и ограничения от организаторите. Нарочна комисия ще определи победителите и връчи паричните награди в навечерието на празника.

Друго морско кметство - община Балчик, обяви процедура по ЗОП за избор на фирма, която да достави коледна украса на града, като в поръчката е посочена прогнозна цена от 65 хил. лв.

Каварна по традиция украсява високото естествено елхово дърво в центъра на града, а там Новата година ще дойде с голям рок купон на площада. Освен родните изпълнители от Б.Т.Р. Кметъла подарява на гостите и жителите на Каварна в новогодишната нощ изпълненията на Йорн Ланде, който ще изпълни парчета на "Уайтснейк" и "Дий Пърпъл".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай