Таня Богомилова отваря  школа по плуване в Етрополе

Спортът в училищата е приоритет за ФИФА и УЕФА, готови са да финансират проекти, разкри Камата

Таня Богомилова отваря  школа по плуване в Етрополе | StandartNews.com

Олимпийскака ни шампионка от Летните игри в Сеул през 1988 Таня Богомилова отваря школа по плуване в Етрополе. Горещата новина съобщи кметът на града инж. Владимир Александров по време на форума на "Стандарт" "Демографското развитие на регионите", който се проведе в Етрополе.

Форумът на "Стандарт"! Етрополе даде рецептата срещу демографската криза /ОБЗОР/

Това ще се случи с подкрепата на благотворителната програма на Елаците Мед" - "Българските добродетели", както и благодарение на Христо Стоичков, който е запознал Александров с Богомилова. Такова нещо не е имало в Етрополе, вълнува се кметът. Той каза, че в гимназията "Христо Ясенов" ще има уникален басейн, какъвто няма дори и в столичните училища. Спечелени са проекти и за баскетболно и волейболно игрище.
Христо Стоичков, който бе специален гост на форума на "Стандарт", пък разкри, че един от близките му приятели - Любо Ганев, иска да направи в града база за волейбол за подрастващи между 15 и 18 г. 
"Спортът в училищата е приоритет на ФИФА и УЕФА, те са готови да финансират проекти, няма да са нужни пари от държавата. Вече се провеждат разговори с шефа на БФС Георги Иванов. Но няма да се хвърлят евро и долари насам-натам, нужна е взискателност и стриктен контрол. Вие, кметовете, заедно с министерството на младежта и спорта, трябва да го направите", призова футболната легенда.
Той даде за пример Румъния и Унгария, където са направени уникални стадиони. "Има милиарди за спорт, защо да не го направим и ние", пита Камата. "Трябва да се говори повече за хората, които дават пари за спорт, а не само да се критикува. Знаете ли как Карлос Насар участва в Олимпиадата? Благодарение на Николай Вълканов, който плати глобата му от 40 000 лева. Слави Бинев плати 1 милион, за да докара спортист, който донесе медал на България.  Гриша Ганчев също е давал", разкри още Стоичков.
 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай