Себихан Мехмед: Трябва да привлечем инвеститори

Благодарна съм на "Дънди прешъс металс", каза Себихан Мехмед, кмет на Крумовград

Себихан Мехмед: Трябва да привлечем инвеститори | StandartNews.com

Благодарна съм на "Дънди прешъс металс", каза Себихан Мехмед, кмет на Крумовград пред СТАНДАРТ

 

За борбата на демографската криза е необходимо да привлечем инвеститори. Ако няма работа и доходи, няма как да се справим с демографската криза. Това заяви Сабихан Мехмед, кмет на община Крумовград.

Един от начините да задържим младите е да дойдат инвеститори, а ние предварително да подготвим професионална квалификация на младите хора, за да можем да им осигурим работа.

С идването на големия инвеститор "Дънди прешъс металс" в Крумовград още по време на доклада за обществено обсъждане, ние поставихме условие на фирмата, че 90/100 от всички работещи в тази фабрика трябва да бъдат наши местни кадри. Друго условие беше те да бъдат прекласифицирани от момента на стартиране на строителството до завършването на фабриката и стартирането на самото производство. Благодарна съм на компанията, че те спазиха това наше искане, заяви Мехмед.

На територията на община Крумовград имаме една професионална гимназия по транспорт и всички, които имаха желание и възможност за преквалификация "Дънди прешъс металс" пое преквалифиционните курсове.  Наши момчета бяха записали вече геология и минна промишленост, като им беше осигурен стаж в Челопеч. След получаване на нужните умения те се завърнаха в Крумовград и започнаха работа в предприятието. С тази инвестиция, която направиха Дънди, в Крумовград младите, които бяха напуснали се завърнаха. Те помагат на бизнеса в Крумовград, защото по този начин се увеличиха преводите към самата фабрика, покупната възможност на работещите в тази сфера, както и доходите. Това икономическо неравенство, което се наблюдаваше в регионите между Крумовград и Кърджали, София, Пловдив, беше преодоляно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай