Това ли е новото скривалище на Доган? Сараят на Аталай (ВИДЕО и СНИМКИ)

Спорният имот е в Родопите

Това ли е новото скривалище на Доган? Сараят на Аталай (ВИДЕО и СНИМКИ) | StandartNews.com

Кьорфишек излязоха приказките на дерибеите и придворните им, че след изгонването си от летния сарай В морския парк “Росенец”, Ахмед Доган бил тръгнал “сред народа”. Вместо да обиколи с луксозните си лимузини сиромашките къщурки на избирателите от Ардино, Джебел, Кубрат, Омуртаг или Исперих, “почетния” е избрал да си гледа рахата в нов, не по-малко луксозен имот в Пампорово, видя репортер на „Свободно слово”. Медиията пусна ексклузивно видео и снимки от сарая на Рамадан Аталай.

Прогимназията се е ширнала върху седем декара български гори и ливади на Аталай и сина му Ревин, установи проверка на „Свободно слово”.

Резиденцията е обградена от вековни борови гори, изградена е в класически стил, наподобяващ старите български къщи. Всъщност говорим за комплекс от минимум три отделни постройки. Главната къща, където най-вероятно се е скрил Ахмед Доган, е реплика на алпийските хижи в Австрия и Швейцария, с характерната триъгълна форма и внушителните четири етажа. Разпределението вътре е с минимум 8 стаи, без да броим просторната заседателна зала на партера и елегантната приемна, където агата да посреща деребеите си. На първия етаж е разположена гостна с размерите на средно голям ресторант в 5-звезден хотел, а на чардаците са оформени кътове за хапване и пийване на теферич, изцяло в битов стил с тъкани покривки и черги.

Вдясно от основната къща се е сгушила дискретна лятна кухня, в която без проблем може да се настани тричленно семейство, но деребеите я ползват само за персонала.

 Току срещу новите покои на Доган е разположен не по-малко масивен Г-образен втори комплекс на два етажа, с минимум 50 и кусур стаи, обособени в отделни апартаменти. Там, естествено, има частен спа комплекс със сауни, парни бани, средно голям басейн и всички салтанати, за да се глези деребейския кръжец.

Каменните стълбища на двореца респектират със своята монолитност и водят към гъста и старателно окосена морава, а бегъл поглед отвътре показва обзавеждане, достойно за султан. Резиденцията разполага още с просторни помещения, отделения за гости, обградени от френски прозорци, кухня и битов сектор с размерите на тристаен апартамент, без да броим баните и тоалетните, издържани в последния писък на интериорния дизайн.

Целият този разкош, непосилен за редовите депесари, впрегнати да дежурят пред вече бившата обител на Доган в Бояна, освен от вековна растителност, е скрит зад високи каменни дувари. Така и птиче не може да прехвръкне.

Тъй като за отцепниците в ДПС законите съществуват, за да бъдат газени, Доган отново се намира в имот със съмнителна собственост, водещ се на фирма. Нещо повече - дворецът на Аталай в Пампорово е изграден върху скандален терен. Земите са взети от горския фонд в Смолян чрез безочлива схема за изключването им, а фирмата на сина на Аталай – Ревин, сменя предназначението на земята срещу 3,96 лева за кв. метър!!! Оказва се, че собственик на компанията, притежаваща новото скривалище на Доган, е регистрираният в САЩ "АИАТ Интернешънъл холдингс". Процедурата по заменката е започнала през 2007 година и е завършена през 2008 година, в последните дни от управлението на тройната коалиция, когато хората на “почетния” държаха Министерството на земеделието, пише още „Свободно слово”.

Зимният дворец на Аталай е в списъка с 55-те сделки за мистериозно изключване на земите от горския фонд, които бяха част от сигнал на бившия земеделския министър Мирослав Найденов до Главна прокуратура. Резултат по него още няма.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай