Излишният свят на Доган. Времето му изтече

Цяла кампания новият земеделец се крие от хората

Излишният свят на Доган. Времето му изтече | StandartNews.com

Прав е дисидентът Петър Бояджиев. Вече не става дума за политически различия в ДПС. Става дума за два свята, за единият от които няма никакво място по българските земи. Светът на Доган – фалшив, измислен, лъжовен.

Последен напън за спасяване на дерибея в Омуртаг – кандидат-кмета под домашен арест, направи земеделецът Доган.

В деня на частичните местни избори, той излезе с две обръщения – едното местно, другото национално.

За да призове да се спаси демокрацията. За да се представи като носител на справедливостта, която била „отнета“. От „завладяната държава“ !

Всъщност, кой говори? Доган или градската десница? Вече няма никакво значение, защото те са си ортаци. Нищо, че 30 години хората на Костов наричаха Доган „проклятието на България“. Именно „Продължаваме промяната“ и градската десница си скъсаха ризите в защита на арестувания за купуване на гласове Джейхан Ибрямов. Именно хората на Кирил и Асен поискаха да си партнират с Доган, ако и двете партии влязат в парламента.

Един незаслужаващ да се изрече и името му деградирал тип, нанесъл толкова злини на България, щял да я спасява. Граждани на България, вечe се гаврят с вас, възмути се Бояджиев.

Да, днес двата свята бяха ясно очертани и светът на Доган се оказа напълно излишен.

Това е светът на кухите фрази и на отсъстващия герой. Цяла кампания Доган се крие. Не отиде на една среща, не чу един проблем, не пое един ангажимент. Даже не разбра, че хората не изпитват страх, а огромно отчаяние. Защото в доминото от 7 парламентарни избори няма кой да им оправи пътищата, да им пусне водата, да ремонтира училището, да им помогне за намиране на работа. И се доверяват единствено на този, който решава проблемите им.

Докато лидерът на ДПС Делян Пеевски застана с името и думата си да намери възмездие за участниците в позорния „възродителен процес“, Доган запали омраза в етническите райони, плашейки възрастните български турци, че някой пак ще им взема имената.

Докато кандидатите на ДПС-Ново начало са всеки ден на терен в регионите и събират реалните проблеми на хората, за да ги поставят в парламента, Доган пише обръщения във фейсбук. Седи някъде, в някой удобен сарай и досущ като градската десница, се опитва да приватизира позицията на последна морална инстанция. Архитектът на формулата:  пари + власт = на страх и зависимост, сега щял да се бори срещу нея. Нещо повече, щял да е героят – спасител срещу обръчите от фирми, чиито порции сам разпределяше. Цинично и нагло!

Времето на Доган безвъзвратно изтече. И днес той чу истината от Делян Пеевски.

„Те загубиха, вие спечелихте“, обяви лидерът на ДПС в специално видео обръщение към българите.

И даде обещание на хората: "Ще се боря за вас и ще поема всеки удар. Няма да им позволя да продължат да пълнят джобовете си с вашите пари. Ще ги изкарам на светло, за да усетят гнева, който заслужават. Играта за тях приключи“.

Новото начало, което хората искат – без дерибеи, без сглобки, без измислени спасители, е несъвместимо със света на Доган. Той сам се направи излишен.

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай