Кирил Петков си призна за сглобката с Доган. Новите ортаци

"Промяната" гази закони, брани обвиняем в търговия с влияние

Кирил Петков си призна за сглобката с Доган. Новите ортаци | StandartNews.com

Кирил Петков публично си призна за сглобката между „Продължаваме промяната“ и Ахмед Доган. Двете формации се прегърнаха за изборите.

От името на новите ортаци Петков разкри в ефира на Нова тв, че верният на Доган Джевдет Чакъров му е звънял, за да иска помощ за освобождаването от ареста на Джехан Ибрямов. Доганистът бе оставен постоянно зад решетките заради търговия с виляние и купуване на гласове, като бе закован с железни доказателства – 100 000 лева белязани пари, СРС-та и свидетелски показания.

"Аз никога не съм говорил с Ахмед Доган, но с негови депутати съм. Оттам ми се обадиха (за ареста на Джейхан Ибрямов)", призна Петков. На въпрос на Лора Крумова кой му се е обадил - той отговори: Обади ми се Джевдет Чакъров.

Само преди ден новата сглобка между Петков и Доган бе скрепена и с друг акт. Коалицията ПП-ДБ ще подготви искане до Конституционния съд (КС) за тълкуване на защитата, давана от депутатския имунитет, съобщи коалицията в специална своя позиция в услуга на дерибеите на Доган.

"Ние сме готови да правим компромиси, които да позволят на България да върви напред", каза Петков, за когото явно е най-лесно да направи компромис със спазването на законите в страната. Припомняме, че именно той излъга пулично за канадското си гражданство и заедно с Лена Бориславова бяха уличени в подправяне на документите на сдружение „Корал“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Protuncho
преди 4 дни

Тия горките всички им се изредиха 1. Подлога на резидента 2. Коалиция с комунисти и чалгари 3. Сандвич с тиквун и свинята 4. Сега ще пият ДС кафе с бита сметана, ама не от мляко

Откажи
Олеле
преди 4 дни

Тоя “стандарт” станал стандарт за манипулации и внушения.

Откажи