След ареста на Ибрямов! Александър Йорданов циментира втори дерибей

Зададе най-тежкия въпрос на Илхан Кючюк

След ареста на Ибрямов! Александър Йорданов циментира втори дерибей | StandartNews.com

Втори дерибей на Доган циментира дългогодишният евродепутат Александър Йорданов. С пост във фейсбук той зададе горещ въпрос за морала на Илхан Кючюк, ортак на арестувания за купуване на гласове Джейхан Ибрямов.

Моят въпрос е за т.нар. партиен морал. Какво доверие могат да имат евродепутатите на председател на Комисията по правни въпроси на Европейския парламент, който е един от лидерите на партия, замесена в нарушения на изборното законодателство, попита Александър Йорданов.

Ето целия пост на Александър Йорданов във фейсбук:

АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ, фейсбук

Нормално е да се коментира новината, че Джейхан Ибрямов, кандидат за депутат от партията на Ахмед Доган "Алианс за права и свободи", е задържан от полицията в момент на получаване на белязани пари. Обвинението срещу него е за купуване на гласове и подкуп. Медиите съобщават новината и цитират подробности. Има и изявление на неговия адвокат.

В тази връзка е логично да задам въпрос, който съм сигурен, че никой друг няма да зададе. И той е следният: ако се докаже, че Ибрямов наистина е участвал в незаконна дейност, то редно ли е тогава неговият партиен съратник Илхан Кючюк да продължава да бъде председател на Комисията по правни въпроси на Европейския парламент.

Това е моят въпрос и той се отнася до т.нар. партиен морал. Какво доверие могат да имат евродепутатите на председател, който е един от лидерите на партия, замесена в нарушения на изборното законодателство. При това някои медии отбелязват, че двамата - Ибрямов и Кючюк, ги свързва приятелство. Редно е този въпрос да поставят в Европарламента българските евродепутати.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай