Сараите на Доган – кралски лукс за жълти стотинки. СНИМКИ от палата и звънчето на падишаха

Данаил Папазов отвори вратите на зимния сарай

Сараите на Доган – кралски лукс за жълти стотинки. СНИМКИ от палата и звънчето на падишаха | StandartNews.com

Кралски лукс за жълти стотинки е ползвал години наред Ахмед Доган. Това стана ясно днес, след като собственикът на имотите в Бояна и парк „Росенец” Данаил Папазов отвори зимните „сараи” на „Беловодски път” в София за екипи на трите национални телевизии.

Ахмед Доган позорно избяга преди два дни от палата в „Росенец” – на задната седалка на колата на един от своите деребеи. Според едни Сокола се крие в палат на Рамадан Аталай в Родопите, според други – новото му убежище се пази в пълна тайна.

„Имотът в Бояна изглежда като хотел или като малка правителствена резиденция. Личните вещи на Доган са непокътнати. Апартаментът му под номер 303 в сградата е заключен. Той го е ползвал срещу наем от 50 000 лева годишно“, разказа bTV.

50 000 лева годишно е жълти стотинки за подобен палат, коментират брокери. Това означава, че Доган е плащал, ако въобще е плащал, по 4 100 лв. на месец. Толкова струва наемът за 30 дни на скромно обзаведен двустаен апартамент в столичния кв. „Манастирски ливади”, който е близо до Бояна.

Звънчето на Доган

Формално, Доган може да е имал договор за наем на един апартамент, но де факто, повече от 20 години цялата резиденция в Бояна бе негова. Тя бе под строга охрана, първо от НСО, после частна, там пиле не можеше да прехвръкне.

В редките случаи на поканени активисти и кандидати за кметове и депутати, те чакаха с часове на улицата.

Всички помещения са  богато орнаментирани – много картини и пластики, има произведения на православното и мюсюлманското изкуство, посочва телевизията.

На една от снимките се вижда кокетно порцеланово звънче, с което Доган е викал прислугата си да му угажда на капризите.

Припомняме, че на 29 август Папазов, който притежава дружествата собственици на имотите в „Росенец” и „Бояна”, където Ахмед Доган пребивава от години, изпрати позиция до медиите. В нея той посочва, че Доган вече няма нищо общо с фирмите собственици, пребивава незаконно в „сараите” в „Росенец” и в „Бояна” и следва веднага да ги напусне.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай