Провокациите започнаха. Дерибеи палят бой, плашат със спиране на пенсиите

Отмъщават си за празни зали и напуснали ги депутати

Провокациите започнаха. Дерибеи палят бой, плашат със спиране на пенсиите | StandartNews.com

Провокациите на дерибеите на Доган започнаха. След като предизборните зали на новите земеделци останаха празни, след като собствеинте им кандидат-депутати омерзени напускат листите им, доганистите решиха да палят напрежение и да предизвикат сбиване.

Екшънът се разигра снощи в чернооченското село Лясково. Кърджалийски кандидати за депутати на Доган с ужас установили, че няма пред кого да говорят, защото никой не се отзовал на поканата им за предизборна среща. Затова поискали помощ от съседната хасковска община Минерални бани.

Понеже кметът Мюмюн Искендер е под „домашен арест“ заради имотни далавери и длъжностни престъпления, разпоредил на подчинения си Екрем Ю. да събере хора от съседните села и да отидат в Лясково, предаде 24rodopi.com.

„Дойдоха около 50-60 души и пред кръчмата започнаха да плашат, че ако не се гласува за техните хора, ще бъдат спрени пенсиите и топлият обяд, че пак ще има „възродителен процес“ и т. н. Хората от кръчмата ги предупредиха, че са чужди, агресивни хора в това село и да си ходят там, откъдето са дошли“, споделя още очевидецът.

Накрая обаче пришълците пердизвикали сбиване, в което пострадал предводителят на тумбата провокатори от Минерални бани,  разкриха пред 24rodopi.com свидетели на политическия екшън, добил измерения на криминална новина.

 „Линейката откара тартора на групата от Минерални бани Екрем. Другите се разбягаха и когато дойде полицията, нямаше кой от тях да даде обяснения за случилото се“, разказа един от свидетелите.

Целта на мероприятието – провокация, определено е била постигната, защото се стигнало до сбиването и пострадалия мъж. Днес доганистите, начело с верния на Доган Ресми Мурад, първо обявиха, че пострадалият е със счупен череп, което се оказа невярно, после пуснаха декларация до премиера Димитър Главчев и власитте в страната, в която обвиниха за побоя роднини на областния управител на Хасково.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай