Примката се затяга! Искат постоянен арест за дерибея Ибрямов

Поискал от бизнесмен 400 000 лв. за купуване на гласове, хванаха го със 100 000 лв. белязани пари

Примката се затяга! Искат постоянен арест за дерибея Ибрямов | StandartNews.com

Постоянен арест да дерибея на Доган Джейхан Ибрямов ще поиска прокуратурата. Той e в ареста за 72 часа, след като парламентът и ЦИК свалиха имунитета му.

ВИЖ ОЩЕ: Прокуратурата закова Ибрямов! Искал милиони за купуване на гласове

Ибрямов бе задържан със 100 000 лева белязани пари.

От ГДНП посочиха, че на 9 август тази година е проведена специализирана полицейска операция от ГДБОП за организирана схема за източване на ДДС. Групата е действала в периода от 2021 г, до 2024 г. Претърсени са 27 адреса в страната задържани са 9 души, повдигнати са 6 обвинения, двама са с парична гаранция, иззети са множество доказателства.

Прокурор Ваня Стефанова обясни, че след разпити на един от задържаните в схемата – Мирослав Тодоров е установено, че Тодоров и Ибрямов се познават и назад във времето многократно Тодоров е предоставял на Ибрямов парични средства в големи суми. Двамата се познават от 2000 г, а от 2019 г. са в близки контакти. Тя припомни, че Ибрямов е член на комисията от отбрана. 

"Ибрямов е обяснил на Тодоров, че парите ще използва за купуване на гласове. Сумата, която е казал, че му е необходима за това, е много по-голяма, милиони левове, но на първо време му е необходима сумата от 400 хил. лв., като е поискал първоначално 200 хил. лв.", посочи прокурор Стефанова. По думите ѝ тази информация се потвърждава от разпити на свидетел и приложени Специални разузнавателни средства. В замяна Ибрямов е обещал да съдейства на Тодоров като въздейства на длъжностни лица от Министерство на отбраната за обществени поръчки.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай