Подробности от съда! Ето къде дерибеят Ибрямов крил пачките с пари

Обвинен е в търговия с влияние

Подробности от съда! Ето къде дерибеят Ибрямов крил пачките с пари | StandartNews.com

Невероятни подробности как дерибеят Джейхан Ибрямов е крил пачките с пари, получени от бизнесмена Михаил Тодоров, излязоха в съдебната зала. Магистратите оставиха Ибрямов за постоянно в ареста. Той е с обвинение за търговия с влияние.

ВИЖ ОЩЕ: Съдът сложи точка! С извънредно решение за Ибрямов! /СНИМКИ, ОБНОВЕНА/

Изключеният от ПГ на ДПС по настояване на местните структури депутат бе арестуван на обществен паркинг, докато приемаше 100 000 лева белязани пари от Тодоров. Това било първият транш от 400 000 лева, поискани от доганиста. Тодоров, който е обвиняем в мащабната афера за източване на ДДС, е ортак от години на Ибрямов.

Според мотивите на съдията обвинението е за търговия с влияние, предвиждащо 6 години затвор. След разпит на очевидци, намерени 200 000 белязани лева, свидетелски показания, съдът прие възможността за извършване на друго престъпление, затова остава за постоянно в ареста.

Според магистратите престъплението е извършено в предизборна ситуация и изискванията към Ибрямов като депутат и кандидат за депутат са завишени.

Ибрямов получил подкупа срещу обещание да съдейства за получаването на обществени поръчки в Министерството на отбраната.

Обвиняемият се възползва от правото си да не дава обяснения, каза след заседанието прокурорът.

Освен това имало и данни за други престъпления, каза още държавният обвинител. И допълни, че Ибрямов е поискал 200 000 лв., като онзи ден е получил половината от тях.

СРС-та пък били използвани по специалния закон за тях, стана ясно от думите на прокурора по делото.

“Едната част от парите са били във вътрешния джоб на сакото му, а другата - в ръцете му в хартиен плик. Парите са били предварително описани“, обясни прокурорът.

Има доказателства, отговори той на въпрос на Соня Колкутлиева от агенция ПИК, дали Ибрямов е записан да казва, че парите му трябват за купуването на гласове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай