Примката се затяга! Нови доказателства по аферата "Джейхан" /ОБНОВЕНА/

Прокурорите предоставиха на съдебния състав и на защитата дешифрирани разговори от аудио и видеозаписи

Примката се затяга! Нови доказателства по аферата "Джейхан" /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Нови доказателства по аферата „Джейхан Ибрямов“ внесе прокуратурата. Съпругата на доганиста, обвинен с търговия с влияние и купуване на гласове - Биршен Ибрямова, се появи в съдебната зала като защитник на съпруга си.

ВИЖ ОЩЕ: СРС-та от аферата "Джейхан"! Доган: Ще убием Момчето, но да намерим парите за това

Тя дойде с букет от бели рози и заяви, че преди делото няма да говори.

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно! Започна разследване на заплахите за живота на Делян Пеевски

Адвокатите на обвиняемия поискаха делото да се гледа при закрити врата. Те посочиха, че сред доказателствата има такива, които са държавна тайна. Съдът прецени, че в папките няма основания делото да се гледа в закрито заседание.

Прокуратурата се обяви против и алтернативно предложи да се закриват само тези части от заседанието, в които се обсъждат доказателства събрани със СРС.

Прокурорите предоставиха на съдебния състав и на защитата дешифрирани разговори от аудио и видеозаписите на срещите между бизнесмена Мирослав Тодоров и политика Джейхан Ибрямов. По-рано днес стана ясно, че в тях е разговор между свидетеля Мирослав Тодоров и Ибрямов, в който депутатът на Доган разкрива как Сокола говори за подготвяно убийство на лидера на ДПС Делян Пеевски.

"Искам да посоча че по време на среща Ибрямов ми спомена, че Ахмед Доган му е казал, че нямало да е все така и че по-натам ще убият Момчето, като имаше предвид Делян Пеевски. Каза, че са говорили вероятно да го застрелят като ми показа с пръсти формата на пистолет, но само да намерят парите за това", казва пред разследващите свидетелят Мирослав Тодоров.

В хода заседанието стана ясно още, че пет вида специални разузнавателни средства са били използвани спрямо Джейхан Ибрямов близо две седмици преди задържането му със 100 хиляди предварително белязани лева. Това е станало с разрешение на заместник-ръководител на Софийския градски съд, въпреки че Ибрямов е имал имунитет. 

В 9:57 часа, Ибрямов беше докаран и вкаран в съдебната зала с белезници и под солиден конвой.

От прокуратурата поискаха този път делото да се гледа пред открити врати, а съдия Вера Цветкова прие това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай