МВР се произнесе за сараите на Доган: Частен спор!

Деребеите подлудиха държавата заради палатите на Сокола

МВР се произнесе за сараите на Доган: Частен спор! | StandartNews.com

Гражданско-правен спор, към който МВР няма отношение! Това обяви вътрешното министерство, след като свитата на Ахмед Доган подлуди снощи и днес държавата, че покоят на почетния председател на ДПС бил нарушен.

ВИЖ ОЩЕ: Краят на митовете. Доган падна в собствения си капан

Две малки групи активисти, водени от деребеите отидоха по тъмна доба пред палатите на Доган в столичния квартал Бояна и пред имението в „Росенец”, за да пазят съня на Сокола. Тимур и неговата команда бранеха боянските сараи, Севим Али и компания – палатът край морето. И двете групи нагло обясняваха, че това е „жилището” на Доган, сякаш става въпрос за боксониера в „Люлин”, а не за имения за милиони, в които Доган по закон няма право да влиза. Дерибеите дори звънели на тел. 112,  все едно е спешен случай.

Два сигнала за сигурността на Ахмед Доган заради сбирките в "Бояна" и в „Росенец”, е получило МВР, съобщиха от вътрешното ведомство. Оттам са изпратили патрули, но посочват, ще става дума за гражданско-правен спор.

„МВР се е отзовало на два сигнала, от адреси в столичния квартал "Бояна" и от парк Росенец, подадени от активисти на ДПС на телефон 112 за това, че сигурността на почетния председател на ДПС е застрашена. Изпратени са патрули на място с цел да се гарантира обществения ред и да бъдат предотвратени противоправни действия”, обяви официално МВР.

„На място е извършена проверка, която е установила, че става въпрос за гражданско-правен спор, към който МВР няма отношение. Материалите от проверката ще бъдат предадени на прокуратурата”, съобщи още вътрешното ведомство.

„Стандарт” припомня, че с официална позиция вчера законният собственик на двата луксозни имота – Данаил Папазов, заяви, че Доган вече няма участие във фирмите, на които са резиденциите, затова трябва незабавно да ги напусне.

"С оглед появилите се в последните дни в средствата за масова информация спекулации, относно пребиваването на Ахмед Доган в имоти на дружествата „Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“ (на които съм представляващ и краен собственик чрез фирма „Сигда“), заявявам следното:

„Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“ притежават недвижими имоти в парк „Росенец“, област Бургас и квартал „Бояна“ в гр. София. Ахмед Доган не е собственик или представляващ на тези дружества, същият няма общо и с имотите на дружествата, както и няма каквито и да било договорни отношения свързани с ползването на тези имоти. Поради което Ахмед Доган пребивава без основание в същите и следва веднага да ги напусне", гласи позицията на Папазов.

Доган живее там от 20 години, значи са си негови, отговориха дерибеите, начело с изключения от ПГ на ДПС Тимур Халилов. За тях, както стана ясно, законите нямат никакво значение, те съществуват, за да може доганистите да ги газят. Така в нарушение на закона и устава на ДПС направиха сибрка на софра в „Росенец”, за да обявят, че изключват лидера на Движението Делян Пеевски, екипа му и 10 областни председатели на ДПС.

Сбирката бе в тежко нарушение на устава, защото се е състояла без нужния кворум от 16+1 от членовете на ЦОБ на ДПС. Самият Доган цинично заяви в нарочно видео, че е над ЦОБ на ДПС и самата му мисъл срещу някого вече означавала изключването му от партията. ЦОБ е гилотината, каза Доган и припомни как тя се стоварила върху Лютви Местан.  

Ахмед Доган заживя в прословутите сараи на ул. “Стар Беловодски път” от 2003 г. Официално ги купува през 2019 г. Преди това сградата се води хотел и представителен дом на ДПС фондацията “Толерантност”, стопанисвана от фирмата “Делта Епсилон”. Теренът се простира на 5 дка. Сараят се прочу най-напред с незаконното си барбекю, което беше съборено след заповед на ДНСК и съдебни дела. В нарушение се оказаха и оградата на сарая и КПП-то. След доброволното им премахване бяха вдигнати наново.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пловдивчанин
преди 2 седмици

Ахмед Доган живее в ЛУКС за какъвто май Тодор Живков не е сънувал дори.

Откажи