Листите на Доган! Много шум за нищо, шут за слугите

Деребеите се самоизключиха от ДПС, стават земеделци

Листите на Доган! Много шум за нищо, шут за слугите | StandartNews.com

Прав е бил легендата на ДПС, големият дисидент Нури Адалъ: "Доган не е на ДПС". Адалъ не искал да разговаря със Сокола. Напомнял, че е ченге и дори не знаел турски. Най-добрият продукт на Държавна сигурност и на Москва.

Като по учебник на Държавна сигурност премина сбирката на деребеите в столичния хотел "Рамада", обявена за Централен съвет. 

Истината е, че това нито бе Централен съвет, нито бе на ДПС. От месеци е ясно, че доганистите нямат кворум да направят заседание на ЦС или на ЦОБ. А с решението на ВАС за регистрацията на ДПС-Ново начало хората на Доган получиха правото единство да се запишат в редиците на Земеделския съюз на Румен Йончев. Или на СБОР.

Всъщност, ако искат да са в партия, те са длъжни да го направят. Защото днес по силата на чл. 6 от устава на ДПС и Доган, и хората му се самоизключиха от партията, кандидатирайки се за изборите с листите на друга. В типичния за ДС стил обаче обвиниха за това държавата и призоваха институциите да се разправят с опонентите им.

Днес те продължиха с ченгесарските номера, обявявайки че са си провели някакво Централно оперативно бюро (ЦОБ) и са взели важните решения за листите.

С тях падна и последният мит, че Доган води автентичното ДПС - с ярките личности и младата гвардия. Оказа се много шум за нищо.

Деребеите бяха принудени да признаят, че местните структури не ги искат. Севим Али, който уж бе отличникът в Бургас, избяга като водач в Стара Загора, за да отстъпи място на Джевдет Чакъров, който досега не е водел листа само по морето.

Джейхан Ибрямов напусна Търговище и отиде в Шумен. Ализан Яхова не посмя да се яви срещу Атидже Вели (ДПС-Ново начало) в Русе и акостира чак във Враца. А честта й в крайдунавския град се наложи да спасява Рамадан Аталай. 

Тежка съдба чака сянката на Сали Табаков във Варна - Хюсни Адем. Той ще бъде под двойната преса на Йордан Цонев и Ерджан Ебатин. 

Един от малкото, които се престрашиха да запазят региона си, остава фикусът в парламента Юсеин Вейселов, но този път Габрово със сигурност ще му постави ребром въпроса за катастрофата на пътя, която причини.

Колкото й часове да прекара в централата на ДПС, Доган не успя да привлече никакви знакови личности - нито от миналото, нито от настоящето. Затова и очевидно се е наложило в последния момент дупките да запълват коалиционните партньори от СБОР и ЗНС, начело с бившия военен министър Николай Цонев, който в последно време е един от приближените на Румен Радев в служебните му кабинети. 

Листите на деребеите показаха и тъмната страна на Доган. Той не се отблагодарява на слугите си. Наказва ги. Елван Атила, която даде всичко от себе си, за да очерни ДПС-Ново начало и денонощно пускаше постове в групата "Аз подкрепям Ахмед Доган" е на неизбираемото пето място в Кърджали. Бившият кмет на бастиона Хасан Азис, който не се спира да ходи до Турция, за да търси подкрепа за Доган, бе изхвърлен от листите. Също като Тимур Халилов, който беше пръв пред сараите, налагайки слогана "Лидерът трябва да се следва".

Сега обаче ако иска да следва шефа си, трябва да прави кампанията на коалиционните партньори в София. 

Самият Доган не посмя да влезе в лидерска битка с Делян Пеевски нито в Благоевград, нито в Хасково. Удобно се записа за водач в двата района на "своята общност" - Кърджали и Разград. 

Разликата в Кърджали обаче е, че кметът Ерол Мюмюн вече показа новото начало в града и за хората там той е бъдещето. Докато Доган е миналото. В понеделник в "Рамада" той показа, че ще го брани с всички средства.

Първо се отрече от каузата ДПС. Заедността стана "нашата общност". Етническата! Единението се превърна в разделение и в омраза към опонентите. 

Доган повече не може да се нарече гарант на етническия мир. Защото именно той хвана кибрита. Обяви, че "ДПС е гарант за защитната система на нашата общност". И остави притеснението във всички българи какво се случва с хората извън общността, когато тя е решила на всяка цена да защити целостта и идентичността си. Притеснението става още по-голямо, след като Доган призова "за пълна мобилизация - всеки който е на крак да гласува за нас". А хора в залата му пригласяха: "и диша, и диша". 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Важно
преди 2 часа

Доган по произход е циганин, но не е привлякъл нито един човек от този етнос.

Откажи
Della
преди 30 минути

Горещи момичета ви очакват на - - Hot4.eu

Откажи