Ето защо си късаха ризите! Лъснаха сметките на Доган и деребеите

При тях каузи няма, всичко е изгода

Ето защо си късаха ризите! Лъснаха сметките на Доган и деребеите | StandartNews.com

При Доган и деребеите каузи няма. Всичко е само сметки. И те лъсват всеки ден.

Вече стана ясно защо Елван Атила си късаше ризата в защита на Доган, модерирайки фейсук групата „Аз подкрепям Ахмед Доган”. Тя вече спокойно може да бъде преименувана на „Аз подкрепям Ахмед Доган, за да стана депутат”. Защото Доган се отблагодарява с места в списъците за вота..

Второ или трето място в листата на Доган в Кърджали ще получи Алита, съощи „24 Родопи”.

Бившите кметове на Кърджали и Ардино Хасан Азис и Ресми Мурад нямат никакви шансове да станат депутати от 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район. Двамата видни представители на фракцията „Аталай-Чакъров“ няма да попаднат в кандидатската листа на „Алианс за права и свободи“ (АПС). Коалиция е сформирана от СБОР и Земеделски народен съюз. Хората на Доган ще са гражданска квота в нея.

Доган иска да води листата на АПС в Кърджали за парламентарните избори на 27 октомври, съобщи още „24 Родопи”. След него щяла да е Елван Атилла, съпруга на Юджел Атилла – шофьор на Доган в зората на демокрацията, издигнат от Доган до зам.-министър.

Елван Атилла е активна в социалните мрежи, администратор е на група за защита на Доган от Касим Дал, когато "дясната ръка" на Сокола го обвини, че като агент на Държавна сигурност работел срещу турския етнос. Същата група днес се използва от фракцията.

Относно избора си, Доган отбелязал: „Хасан Азис и Ресми Мурад се борят за имунитети, защото са клиенти на прокуратурата, докато при Елван е само кауза“. Е, стана ясно каква кауза – депутатска.

Има обаче една малка подробност, записана в Устава на ДПС, който деребеите твърдят бе безпрекословно следват. Партийният закон повелява, че ако депесар се кандидатира за парламента от друга партия, автоматично се самоизключва от ДПС. Така че Доган и свитата могат веднага да се запишат в земеделския съюз на Румен Йончев.  

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай