Доган - от могъщия сокол до смъртоносната чапла

Аферата "Джейхан" показа голата истина за Доган и корупционните схеми

Доган - от могъщия сокол до смъртоносната чапла | StandartNews.com

* Дерибеят сталинист не успя да победи Пеевски и се сети за  диктатора с кредо "Няма човек - няма проблем" 

Ако нямаш любов в сърцето си, всичките ти знания са безполезни.
Това учи големият персийски поет, философ, мюсюлмански духовен учител и суфистки мистик Мевляна̀ Джалал ад-Дин Мухаммад Румѝ, живял по време на Златния век на исляма. 

Дълго време се смяташе, че най-големият му последовател в България е Ахмед Доган. Често го цитирал. А според някои - и следвал. Е, и тази светлина от 35-годишния ореол на Доган угасна. При това зрелищно. Оказа се, че не е никакъв румист, а закоравял сталинист. 

Има човек - има проблем, няма човек - няма проблем е основен принцип за управление на съветския диктатор Джугашвили - човек без сърце, смятан за самия дявол в униформа. Убивал с поглед инакомислещите около себе си, подложил на геноцид собствения си народ със зловещата фраза: "Смъртта на един човек е трагедия, смъртта на милиони е статистика".

След като разбра, че Новото начало в ДПС е факт и вече не може да бъде спряно, че Делян Пеевски го бие по резултати в кампанията, че крепостите на ДПС отдавна не са му верни, че Турция му обърна гръб, а зулумите на дерибеите му се разплитат и влизат в съда, Доган реши, че сталинисткият принцип "няма човек - няма проблем" 

ще отстрани веднъж завинаги от пътя му Делян Пеевски

Зловещи разкрития за планираното убийство на Пеевски излязоха от СРС-ата, с които бе закован Джейхан Ибрямов на паркинг в София, докато прибира 100 000 лева белязани пари. Първият транш от 400 000 лв. за купуване на гласове по изборите. Защото, както казвал Сталин: "Не е важно как са гласували, а кой брои гласовете".

"Искам да посоча, че по време на среща Ибрямов ми спомена, че Ахмед Доган му е казал, че нямало да е все така и че по-натам ще убият Момчето, като имаше предвид Делян Пеевски. Каза, че са говорили вероятно да го застрелят, като ми показа с пръсти формата на пистолет, но само да намерят парите за това", заявява пред разследващите свидетелят Мирослав Тодоров, който дава парите на Ибрямов срещу обещание за уреждане на обществени поръчки в Министерство на отбраната. 

Два въпроса чакат отговор след разкритията за планираното убийство. 

Първият е защо Доган ще иска да ликвидира Пеевски? Та нали му беше като син, наричаше го даже Младши?! Сигурно във всяка от появилите се аналогии с убийството на Илия Павлов и самоубийството на Ахмед Емин може да се открие образът на Доган. 

Но истината е, че Пеевски отне най-милото на Сокола - фалшивия му политически образ, старателно граден повече от 35 години. Пенсионира го и буквално, и преносно, и дори исторически. Визионерът, стратегът, философът, могъщият Сокол, който рееше из небесата и чертаеше Пътя, се оказа обикновена хъскаща гарга. Граблив герак. Смъртоносна чапла. 
Доган не отиде на площада, за да защити Джейхан Ибрямов, както твърдяха дерибеите му. Една дума не каза за арестанта. Качиха го на стълбите на бившия Партиен дом, за да нарече  Пеевски политическо чудовище. Но в четвъртък, след признанията на свидетеля Тодоров, за всички стана ясно, че 

политическото чудовище е определение за самия него
 
Вторият въпрос е защо, когато на бял свят излиза документирано признание за планирано убийство на политически лидер, държавата мълчи. Къде са Лена, Кирил и Асен, ген. Атанасов, Христо Иванов и всички техни другари с будна правосъдна съвест, които си късат ризите в защита на Ибрямов?! 

Всъщност, цяла седмица умнокрасивитетът се опитва да пренесе държавата ни в паралелен свят. Антикорупционният фонд стана адвокат на корупционера. Арестът на закопчания с белязани пари, СРС-та и свидетели за купуване на гласове Ибрямов бил незаконен, нищо че купуването на гласове е престъпление, вземането на подкуп - също. 

"Няма нищо легитимно в ареста на Ибрямов", обяви изненадващо Андрей Янкулов от фонда. И роди правосъден хорър. Прокуратурата вкарала Ибрямов в капан. Разбира се, за да угоди на Пеевски. В умопомрачителната сглобка бе стегната дори председателката на парламента Рая Назарян, която свалила имунитета на Ибрямов, но не разрешила ареста му... Спрете се! Все пак Рая Назарян не е съд. И не й е работа да разпорежда или не арести. Явно Йордан Лечков е напълно прав, когато казва: "Корупцията е далавера, в която не участваш!".

Отдавна се чува, че хората на Доган здраво са го закъсали с парите за избори, а самият той  наредил на дерибеите да развържат кесиите си, а и да търсят спешно пари от бизнесмени.
И какво се оказа накрая? Че 

догановата офанзива била за купуване хем на вота, хем на снайперист
 
Истината е, че аферата "Джейхан" показа голата истина за Доган и корупционните схеми, непроменени отпреди повече от 20 години - С обръчи от фирми, с разпределяне на порции. Затова и проблеми с правосъдието имат и Мюмюн Искендер, и Хасан Азис, а сигурно и други.

За всички тях новото начало наистина е страшно. Свързано е с правила и ред,  несъвместими с породата дерибей - да богатееш на гърба на хората. Да взимаш, но да не даваш. Да изричаш красиви думи, но да имаш зловещи помисли. И да мечтаеш смъртта на онзи, когото по друг начин не можеш да победиш!     

Най-хубавото обаче тепърва предстои, защото времето на дерибеите приключи.
Както учи мъдрецът Руми, дъждът идва с гръмотевици, но ражда цветя. 

   

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай