Дисидентът Петър Бояджиев: Мит е, че турският етнос стои зад Доган

Пеевски ще го прегази като трактор, заявява политическият емигрант

Дисидентът Петър Бояджиев: Мит е, че турският етнос стои зад Доган | StandartNews.com

 

Мит е, че турският етнос е зад Доган. Мит, в създаването на който ДС и руснаците вложиха стотици милиони. Казвам го от първа ръка. Това заявява в своя позиция, публикувана от разследващия сайт „Афера”, Петър Бояджиев, политически емигрант и дисидент отпреди 1989 година, който в момента живее във Франция.

Когато през 2017 година обикалях чукарите на България, за да се срещаме с турците, си спомням как ни молеха да ги спасим от Догановата криминална кохорта, разкрива Бояджиев. Той разказва и своя приятел, големият борец на демокрация Нури Адалъ. Той е мой приятел от затвора, с който съм прекарал заедно 5, от неговите 23 години, по комунистическите зандани. Един голям човек, от който съм се учил. Може би най-мразеният турчин от Ахмед Доган, казва Петър Бояджиев.

Ето цялата позиция на Петър Бояджиев, публикувана от „Афера”:

Изобщо никой да не се притеснява от тъй наречените защитници на Доган пред зимния му палат. Не са в състояние да докарат дори толкова, колкото докара на времето Местан, за да се целува със Станишев. Освен това колкото повече жестикулират, толкова повече потенциални гласове губят.

Основният камък за изборите при ДПС беше първо СТРАХЪТ и второ липсата на надеждна алтернатива. Колкото повече жестикулират безрезултатно, толкова повече страхът намалява.

Мит е, че турският етнос е зад Доган. Мит, в създаването на който ДС и руснаците вложиха стотици милиони. Казвам го от първа ръка.

Когато през 2017 година обикалях чукарите на България, за да се срещаме с турците, си спомням как ни молеха да ги спасим от Догановата криминална кохорта.

 

Преди около 2 месеца, БНР и НОВА, на два пъти поискаха мнението ми за конфликта в ДПС. Оказа се, че само аз бях казал, че Пеевски ще прегази Доган като трактор.

Мнозинството политолози и наблюдатели погледнаха на моите преценки със снизходително пренебрежение. Не съм се засегнал ни най-малко. Познавам им потенциала. Мнозинството от тях са пълначи на ефирно време.

Сега споменавам това, само за да кажа, че събитията потвърждават началните ми оценки. Ами познавам от първа ръка генезиса на посткомунистическата олигархична политическа система в България. Интересувам се и съм в час със случващото се в Европа и света.

От доста време пиша, че една страница се затваря и се отваря нова. Тези, които разберат това ще се класират като фактори при отварянето на тази нова страница. Другите ще отекат в канализацията.

На снимката е Нури Адалъ. Мой приятел от затвора, с който съм прекарал заедно 5, от неговите 23 години, по комунистическите зандани. Един голям човек, от който съм се учил. Може би най-мразеният турчин от Ахмед Доган.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай