Щатски губернатор е изборът на Камала Харис за вицепрезидент

Той е на 60 години и е бивш военен

Щатски губернатор е изборът на Камала Харис за вицепрезидент | StandartNews.com

Източник: Фейсбук/Тим Уолц

Губернаторът на щата Минесота Тим Уолц е изборът на Камала Харис за вицепрезидент. Смята се, че 60-годишният бивш военен, преподавател и дългогодишен конгресмен би могъл да привлече гласовете на белите гласоподаватели извън големите градове.

Именно по време на неговия мандат през 2020 г. в Минеаполис беше убит от бели полицаи чернокожият Джордж Флойд, след чиято смърт се роди движението "Животът на чернокожите също има значение".

Уолц беше включен в списъка с кандидати, заедно с редица други фигури от Демократическата партия, за които се смяташе, че могат да увеличат привлекателността на Харис, докато тя се бори с Доналд Тръмп.

Стремейки се да влезе в историята като първата жена президент Харис, която вече е новатор като първата жена и първият чернокож и южноазиатски вицепрезидент, разполага с малко време преди изборния ден на 5 ноември.

Очакванията винаги са били, че Харис ще избере бял мъж, за да балансира листата - и демократ, който може да помогне да се противодейства на атаките на републиканците, че е твърде лява.

Уолц отговаря на това описание като 60-годишен жител на Средния Запад с народни маниери от щат, който може да бъде на светлинни години от крайбрежните елити на Калифорния, откъдето идва Харис, или от Източното крайбрежие.

Той също така ще се хареса на прогресивните, след като се е застъпвал за популярни политики на Демократическата партия, включително легализиране на канабиса и увеличаване на защитата на работниците.

Двойката ще се впусне в кампанията веднага, започвайки интензивна петдневна обиколка из щатите, в които се водят битки, започвайки в Пенсилвания.

Изборът на вицепрезидентски партньор се разглежда като първото голямо изпитание за Харис в опита ѝ да стане ръководител на страната. "Това ви говори за нейния мисловен процес", заяви пред Си Би Ес Нюз Ейми Уолтър, експерт по социологически проучвания от бюлетина Cook Political Report.

Сега Харис и Уолц ще се изправят пред първия тест на своята игра на терен, тъй като тази седмица ще направят обиколка на цялата страна от Филаделфия до Уисконсин, Мичиган, Аризона и Невада. Тропическата буря Деби наложи отлагане на спирка в друг щат, Джорджия, а според съобщения в медиите - и в Северна Каролина.

В списъка на кандидатите за вицепрезидент бяха включени още бившият астронавт и настоящ сенатор Марк Кели от Аризона и губернаторът на Кентъки Анди Бешир.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай