Разкриха условието за отказ на Байдън от борбата за президент

Неуспешният телевизионен дебат на Байдън с Тръмп се е превърнал в катастрофа

Разкриха условието за отказ на Байдън от борбата за президент | StandartNews.com

Източник: Си Ен Ен

Настоящият президент на САЩ Джо Байдън ще се оттегли от предизборната кампания и ще се откаже от битката за нов мандат, ако най-близките му роднини и приятели настояват за това. Информацията публикува порталът Axios, позовавайки се на свои източници.

Въпросните неназовани източници смятат, че най-близките хора могат да повлияят на решенията на президента. Сред тях са първата дама Джил Байдън, по-малката сестра на президента Валъри Байдън, съветникът Тед Кауфман и няколко сътрудници от Белия дом.

Този близък кръг се формира в продължение на десетилетия и е в състояние да повлияе на всички решения в живота и работата на Байдън.

Източник на Axios твърди, че неуспешният телевизионен дебат на Байдън с Тръмп се е превърнал в катастрофа.

В същото време съюзниците на Байдън в Демократическата партия виждат само вицепрезидента Камала Харис като кандидат за държавен глава, ако Байдън напусне надпреварата. Но близките до президента засега вярват, че той има по-голям шанс да спечели от Харис.

Решението на Байдън може да бъде повлияно и от становището на Националния комитет на Демократическата партия (DNC). След телевизионните дебати в DNC започнаха да се опасяват, че партията може да загуби места в Камарата на представителите и Сената на изборите през ноември.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай