Нови правила на всички летища в Европа. От 1 септември

Затягат отново правилата за ръчния багаж

Нови правила на всички летища в Европа. От 1 септември | StandartNews.com

Промяна за багажа ще има от 1 септември на всички летища в страните от Европейския съюз.

Отново се въвежда строгото прилагане на правилото, ограничаващо пътниците да носят в ръчния си багаж течности до 100 милилитра.

Последното поколение скенери, които показват триизмерни изображения на принципа на компютърната томография в медицината, позволиха на много летища да облекчат мерките и да позволят на пътниците да носят електронни устройства и течности без ограничения в количеството и без да се налага да ги вадят от багажа си.

Появиха се обаче съмнения доколко новите скенери гарантират, че на борда на самолетите няма да бъдат вкарани опасни вещества или предмети.

Затова Брюксел реши да върне по-строгите проверки за сигурност, съгласно които пътниците са длъжни да поставят всички съдове с течности, които внасят в самолета, в един и същ прозрачен плик с обща вместимост не по-голяма от 1 литър.

Правилото беше въведено през 2006 г. след осуетена терористична атака.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Възмутен
преди 2 седмици

А течностите, купени от летището?

Откажи
Хаха
преди 2 седмици

Аз като мина проверката пак си наливам вода,не купувам 🤣

Откажи
Стилияна Тончева
преди 2 седмици

Здравейте, приятно ми е да споделя с вас мнението си. Голяма глупост е това, по никакъв начин не притесняват корумпирани служители да си правят каквото си искат! По този начин, притеснявайте само пътниците! Благодаря!

Откажи
Fazanа
преди 2 седмици

Предтекст е осуетения бомбен атентат. Истината е че всеки има нужда от напитки по време на полета и преди полета. А там цените са 3-4 пъти по-високи от супермаркета . Така реализират огромни печалби и заблуждават народа. Доставките на стоки за продажба във летищата минават фиктивна вяла проверка (на око) -

Откажи