Невиждано досега! Турските гастарбайтери счупиха всички рекорди

13 944 автомобили излязоха от Турция към европейската част само за ден

Невиждано досега! Турските гастарбайтери счупиха всички рекорди | StandartNews.com

Нов ежедневенн рекорд за излизащи превозни средства от Турция, беше регистриран на ГКПП Капъкуле в Одрин. Огромният поток от автомобили са предимно турци, живеещи в Европа. С приключването на отпускарския сезон и наближаването на новата учебна година хиляди се прибират към Западна Европа, припомня Марица.

На 16 август 5445 превозни средства тръгнаха от ГКПП Капъкуле, към пункта Капитан Андреево в България, от където транзит се отправят за страните в ЕС. Този поток счупи рекорд за всички времена.

Най-натоварен ден беше на 16 август когато 5 445 превозни средства тръгнаха от Капъкуле за България, счупвайки рекорд за всички времена.

В същия ден броят на превозните средства през 5-те гранични пункта в европейската част на Турция, с България и Гърция счупи рекорд и достигна общо 13 944 превозни средства.

Докато през миналата година 2 милиона 71 хиляди пътници са влезли в Турция през всички гранични пунктове в Тракия (Капъкуле, Хамзабейли, Ипсала, Пазаркуле и Дерекьой), тази година в страната са влезли 2 милиона 157 хиляди пътници. Броят на влизащите пътници през граничния портал Капъкуле, който беше 1 милион 200 хиляди миналата година, достигна 1 милион 302 хиляди тази година.

Мехмет Еким, който прекара почивката си в Трабзон и се въръща във Франция, спомена, че времето за чакане на граничните пунктове е намаляло значително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай