68 баби и дядовци си казаха за втори път "Да"

68 баби и дядовци си казаха за втори път "Да" | StandartNews.com

Велико Търново. Златни и рубинени сватби празнуваха заедно 34 двойки в Павликени. Те полагат отново брачните си клетви и се вричат във вярност след 40- и 50-годишни бракове. Общият празник на дългогодишните семейства се организира по идея на кмета на Общината инж. Емануил Манолов. 18 са двойките със златни сватби, 16 са рубинените, които празнуваха днес.

В съботния ден сключилите бракове през 1963 и 1953 година положиха отново своите брачни клетви и се подписаха под специалните свидетелства за златни и рубинени сватби, които администрацията е подготвила.

Първи ритуала извършиха семейство Марийка и Борис Георгиеви. Те подписаха свидетелството, в което се казва:

„Вие живяхте 50 години в сговор и подкрепа, разбирателство и добрина. Заедно усетихте аромата на розите, отпихте от виното и изживяхте младостта си. Преминахте заедно през достатъчно изпитания, за да Ви поддържат силни! Много приятни изненади запазиха тръпката между Вас! Пожелавам Ви любовта да не ви напуска, за да е пълноценен животът ви! Ако има нещо по-ценно от любовта, по-скъпо от щастието и по-важно от здравето, то нека бъде ваше!", се казва в свидетелството - подарък от кмета.

Всички семейства бяха посрещнати в ритуалната зала на община Павликени под звука на сватбения химн на Менделсон и с пита с мед за сладък и дълъг живот.

Кметът на Общината инж. Емануил Манолов приветства всички с пожелание за много здраве и спокойни дни. Семейните двойки слушаха и рецитал на водещия Ганчо Александров със стихове и пожелания от световната любовна лирика.

Празникът продължи с фолклорни песни и много кръшни хора в местен ресторант. Там са поканени и близки и приятели на двойките. Двойките преминаха по килим от розови листа. Първите, влезли в заведението, запалиха сватбения огън. Още символика бяха вложили в сценария си организаторите като дадоха кристалната пантофка на Пепеляшка на присъстващите.

Всяко семейство получи и подарък от кмета - златен медальон реплика на Дубровнишката Богородица, застъпница пред Бога, изработени от бижутера Константин Костов. Подарена бе и празнична торта за юбилярите от депутата от „Коалиция за България" от 42-ро Народно събрание г-жа Милка Христова.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай