Тежка вечер за Италия! Швейцарците се заканиха

Какво каза треньорът Мурат Якин

Тежка вечер за Италия! Швейцарците се заканиха | StandartNews.com

Селекционерът на националния отбор на Швейцария по футбол Мурат Якин се надява неговите футболисти да поднесат изненада срещу Италия на осминафиналите на Евро 2024. Неговият тим се изправя срещу действащите шампиони в събота в Берлин и докато Якин се възхищава на тактическия футбол на Италия, той каза, че настройката на собствения му състав е по-важна за него.

Италия завърши 1:1 срещу Хърватия и продължи във фазата на елиминациите, но въпреки че Якин не планира големи промени, той искаше да държи опонентите си нащрек.

"Ние си написахме домашното, не само разглеждайки тези три мача на Италия тук, но и предишните им преди този шампионат. Винаги сме били възхитени от това как Италия може да смесва нещата по отношение на играчи и форма", каза треньорът на пресконференция.

"Готови сме за Италия, това е домът на тактическия футбол и аз харесвам начина, по който правят нещата - те се защитават като едно цяло, маркират с хора по целия терен . . .  не много отбори го правят", добави той.

"Искам обаче да се съсредоточа върху начина, по който ние сме се подготвили, върху нашите тактики и може би дори да ги изненадам", заяви още Мурат Якин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай