Суперкомпютър полудя! Кой става европейски шампион

Едва ли ще има много съгласни с прогнозата

Суперкомпютър полудя! Кой става европейски шампион | StandartNews.com

Колко логика може да има в тази прогноза на модерните вече суперкомпютри във футбола?

Груповата фаза на Европейското първенство в Германия приключи и вече са ясни 16-те отбора, които се класират за елиминационната фаза на турнира.

Вече има два ясно очертани потока, като единият събира голяма част от фаворитите, сред които са Германия, Испания, Португалия и Франция. В другия обаче са финалистите от Евро 2020 – Англия и Италия, където е още Нидерландия и приятната изненада на турнира Австрия, пише dsport.

Проучване със суперкомпютър на Opta изчисли кой е отборът, който има голям шанс да спечели континенталния форум. Според изчислението със суперкомпютър Англия има 20% шанс да бъде новият европейски шампион. „Трите лъва“ имат 38,1% да достигнат до финал, както и 55,7% за достигане до полуфиналите.

Испания е вторият фаворит със 17,2% шанс за триумф на турнира, докато за Германия са отредени 15,8%. В основната група на фаворитите попада и Франция с 13,4%, докато процентът за Португалия е 8.

Според проучването Нидерландия има 6,7% шанс да бъде новият европейски шампион. Процентът Италия да защити европейската корона е 4,9%.

Приятната изненада на турнира – Австрия, пък има 3,9% за триумф, след като е посочен от проучването за явен фаворит срещу Турция, който пък има 1,8% шанс да шокира всички и да спечели надпреварата.

Белгия и Швейцария имат малко над 2% шанс да спечелят Евро 2024, докато този за Дания е 1,4%.

Под един процент шанс да спечелят Европейското първенство са отборите на Румъния (0,9%), Словакия (0,4%), Словения (0,4%) и Грузия (0,3%).

Дори и базиран на някаква формална логика, шансът на Англия за титлата не може да е токлова голям.

След като благодарение на неадекватния си хтреньор иначе обичаният от милиони по света тим на Трите лъва се затруднява за момента срещу всеки съперник. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай