Съдиите удариха Нидерландия. Две нули с Франция

Двата отбора имат по 4 точки в актива си

Съдиите удариха Нидерландия. Две нули с Франция | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Нидерландия и Франция изиграха великолепен мач от група "D" на Евро 2024, който завърши 0:0.

На стадион "Ред Бул Арена" в Лайпциг двата отбота създадоха един куп положения, но нито едно не се превърна в гол и това може да се отчете и с отсъствието на Килиан Мбапе, който изгледа двубоя от резервната скамейка.

Два фрапантни пропуска направи Антоан Гризман, а след почивката попадение на Хави Симонс беше отменено след спорна засада. ВАР проверява положението няколко минути и в крайна сметка голът не беше зачетен.

Така двата отбора имат по 4 точки в актива си и гледат смело към 1/8-финалите. В последния кръг от групата, на 25 юни, Нидерландия играе с Австрия, Франция среща Полша и тогава ще се определи крайното класиране.

Килиан Мбапе беше резерва, на негово място започна Орелиен Чуамени, а Антоан Гризман действаше като типичен плеймейкър, за разлика от мача срещу Австрия (1:0), където игра в по-задни позиции. Пред него в атака Дидие Дешан заложи на Усман Дембеле и Маркъс Тюрам. Роналд Куман направи само една промяна от успеха с 2:1 над Полша. Джереми Фримпонг смени Джоуи Ферман, а Мемфис Депай отново беше предпочетен пред Ваут Вегхорст, който донесе победата над поляците.

Първото полувреме на стадион "Ред Бул Арена" в Лайпциг предложи тотален футбол, опасните положения следваха скоростта на светлината и беше истинско чудо, че не видяхме гол.

Всичко започна още преди да е изтекла и минута игра, когато Джереми Фримпонг проби като свръхзвуков влак от ново поколение и навлезе в наказателното поле. Последва удар по трева към долния ляв ъгъл, но Майк Менян спаси по удивителен начин.

Отговорът на Франция не закъсня и само три минути по-късно Антоан Гризман стреля силно под гредата, но Барт Фербрюген спаси. След почти четвърт час игра "Петлите"  направиха пропуска на Евро 2024.

Адриен Рабио беше изведен сам срещу Фербрюген във вратарското поле и французите вече бяха готови да ликуват. Халфът на Ювентус обаче взе странно решение и подаде към намиращия се точно до него Гризман. Шокиран от решението на Рабио, асът на Атлетико Мадрид не успя да овладее и да нанесе удар и в крайна сметка нидерландците изчистиха.

После мощно изпълнение на Гризман премина на сантиметри покрай лявата греда, а "Лалетата" отвърнаха на удара в 16-ата минута. Коди Гакпо с лекота се промъкна през френската защита и шутира от границата на наказателното поле към долния десен ъгъл, но Менян отрази.

Нидерландия създаде още две нелоши атаки, а в средата на полувремето Маркъс Тюрам беше изведен по диагонала и отправи истински снаряд към близкия ъгъл, но мерникът му беше неточен. До края на полувремето непрестанните атаки към двете врати не спираха, но гол така и не падна.

След почивката интересните моменти намаляха и в 55-ата минута Мемфис Депай уцели стената от отлична позиция от фаул. След час игра Тюрам се озова на добра позиция фронтално срещу вратата, но изпълнението му премина покрай целта.

В 63-ата минута на сблъсъка Усман Дембеле центрира и Орелиен Чуамени стреля с глава в аут. 120 секунди по-късно Франция изпусна нова 100%-ва голова възможност. Н’Голо Канте изведе Гризман на чиста позиция сам срещу вратаря, но той не успя да преодолее Фербрюген от непосредствена близост.

И точно когато Франция натискаше и изглеждаше, че ще открие резултата, до гол стигна Нидерландия. Той беше дело на Хави Симонс, който се разписа с удар от движение от границата на наказателното поле. Но страничният съдия веднага вдигна флага за засада и се наложи намесата на ВАР. След няколкоминутна проверка, Антъни Тейлър отмени попадението и резултатът остана 0:0.

До края на срещата така и не падна гол. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай