Гръмотевици, дузпа, късмет и Германия докопа четвъртфинала

Датчаните има за какво да съжаляват

Гръмотевици, дузпа, късмет и Германия докопа четвъртфинала | StandartNews.com

Германия стигна до четвъртфинала на европейското първенство, на което е домакин. Немците надвиха Дания с 2:0 в драматичен мач, прекъсван заради природни капризи и белязан и от късмета на съдбата за домакините.

Кай Хавертц откри резултата от дузпа в 54-тата минута. В 68-ата минута Джамал Мусиала удвои. Мачът бе прекъснат за около 25 минути заради страхотна гръмотевична буря над стадиона, но играта отново бе подновена.

Още в 4-ата минута. Нико Шлотербек прати топката в мрежата след центриране от корнер, но попадението не бе зачетено заради нарушение в атака на Йошуа Кимих.

След доминация на Германия през първото полувреме, дойде драмата в началото на второто.

"Червеният динамит" отбеляза чрез Йоаким Андерсен в 49-ата минута, но и този гол бе отменен след намесата на ВАР заради засада в хода на атаката.

По-малко от минута по-късно събитията се пренесоха пред другата врата и Йоаким Андерсен се оказа грешникът за гостите. При центриране на Раум топката се удари в ръката му, ситуацията бе прегледана от видеоасистентите и Майкъл Оливър посочи бялата точка - дузпа. Кай Хавертц изпълни наказателния удар и отбеляза за 1:0.

Немците изпуснаха след това още две отлични положения.

Дания също  продължаваше да търси начин да застраши Нойер и това се случи в 66-ата минута, когато Расмус Хойлунд се освободи в пеналта и стреля, но вратарят на домакините направи отлично спасяване.

Домакините обаче до голяма степен решиха всичко в мача в 68-ата минута. Нико Шлотербек с прекрасен дълъг пас изведе Джамал Мусиала на скорост, той надбяга пазача си и останал очи в очи с Шмайхел не сгреши за 2:0.

Още един отменен гол заради засада - на Вирц в добавеното време.

И поредно страхотно спасяване на Каспер Шмайхел след това.

Така Германия отива напред в "потока на смъртта", където е много вероятно да има изключштелно тежко изпитание срещу Испания.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
град Козлодуй
преди 3 дни

Браво😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Откажи