Евро 2024! Оловният войник открива, нашествие в Мюнхен

От днес Европа, а покрай нея и целият свят, е футбол

Евро 2024! Оловният войник открива, нашествие в Мюнхен | StandartNews.com

От днес Европа, а покрай нея и целият свят, е футбол. Началото на най-големия футболен форум на континента. UEFA EURO 2024 ще бъде официално дадено в Мюнхен с мач между домакина на Европейското първенство Германия и Шотландия.

ВИЖ ОЩЕ: Евро 2024 започва! Ще потъне ли Островът отново в сълзи

В шампионата участват 24 страни, разпределени в шест групи. Срещите ще се играят на общо десет стадиона в десет различни града.

Финалът на Евро 2024 е точно след месец - на 14 юли. Той ще се играе на "Олимпия щадион" в Берлин.

Десетки хиляди футболни фенове на Шотландия вече пристигнаха в Мюнхен със самолети, влакове и автомобили, пеейки, пиейки бира и организирайки весело парти в южния германски град.

На площад Мариенплац в центъра на града привържениците занимаваха сервитьорите с поръчки за напитки, като отделяха само почивка, за да станат и да пеят "Цветето на Шотландия", когато група гайдари започнаха да свирят химна.

Шотландия започва кампанията си срещу Германия в петък в Мюнхен, където ще се надява на успех, който може да им помогне да преминат груповата фаза за първи път от 11 турнира.

Германските власти, цитирани от "Екип" и "Дейли Телеграф", твърдят че повече от 100 хиляди шотландски привърженици пристигат за мача на откриването, както и за следващите срещи на техните любимци. Мнозина признаха, че са дошли без билети, предпочитайки да се отправят към фензони или заведения.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай