Евро 2024! Кръстоносците газят здраво

Унгария и Швейцария играят при 0:2 във втория сблъсък от началото на Европейското

Евро 2024! Кръстоносците газят здраво | StandartNews.com

Унгария и Швейцария играят при 0:2 във втория сблъсък от започналото във вчерашната вечер Евро 2024. Квадво Дуа откри резултата в 12-ата минута. Мишел Ебишер реализира второ попадение за "кръстоносците" в 45-ата минута, предава sportal.bg.

ВИЖ ОЩЕ: Новият подкаст на "Стандарт"! Евро 2024! Георги Атанасов и Владислав Колев с първи прогнози за шампиона

Двата тима демонстрираха много висока темпо в първите секунди. Първата възможност в мача се появи пред швейцарците още преди изминаването на пет игрови минути. Мишел Ебишер бе намерен в наказателното поле, но изстрелът му първо бе спасен, а впоследствие се оказа, че самият той е бил в засада. Израз именно на тази голяма амбиция от страна на “кръстоносците” бе груб фал на десния бранител на Силван Видмер срещу левия такъв на “маджарите” Милош Керкез, което му донесе жълт картон.

Футболистите на Мурат Якин категорично поеха топката и наложиха превъзходство с дълги разигравания. Така се стигна до 12-ата минута, когато Ебишер с отличен пас намери брилянтно Квадво Дуа зад гърба на отбраната, а нападателят на Лудогорец реализира без замисляне за 0:1 покрай Петер Гулачи.

След попадението унгарците продължиха да не успяват да намерят начин да прекъснат спокойното владение на техния противник. Швейцарците бяха близо до второ попадение още преди изминаването на двайсет игрови минути, когато Милош Керкез сгреши и даде възможност на Рубен Варгас да се озове в отлична позиция, но този път Гулачи успя да се справи и да спаси. Малко след изминаването на половината от първата част дори Фабиан Шер се вклини между бранителите в бяло и опита да обстрелва вратата на Унгария. Унгарците опитаха да отговорят с достигането на две центрирания от преки свободни удари, второто от които даде възможност на Вили Орбан да стреля от опасна позиция само на няколко метра пред Ян Зомер.

Швейцарците отново вдигнаха оборотите в края на първата част и се настаниха около наказателното поле на своя противник. Ебишер  си освободи добра позиция и със силен удар в левия ъгъл на Гулачи реализира второ попадение.

С този двубой ще се завършат сблъсъците от група “А” на европейското първенство, след като вчера Германия даде сериозна заявка за своето представяне с разгромна победа над Шотландия. За унгарци или швейцарци успех в днешната среща ще даде много сериозен тласък в надеждите на всеки един от двата отбора за преминаване в следващата фаза.

“Маджарите” имат много по-сериозни амбиции от преди четири години, когато отпаднаха още в групите. Момчетата на Мурат Якин също са традиционен участник на всички големи форуми в последните години и ще искат отново да се представят на ниво. Интересен факт е, че двата отбора не са се изправили един срещу друг на толкова високо равнище от световното първенство през 1938 година, когато унгарците надделяват с 2:0.

Селекционерът на “маджарите” Марко Роси излиза със схема с трима бранители в отбрана в желанието си да внесе повече сигурност в задни позиции. Вили Орбан ще е в средата на отбраната, а до него ще действат Атила Шалай и Адам Ланг. Капитанът на отбора Доминик Собослай пък ще действа в тандем с Роланд Шалай и ще трябва да подкрепят единствения нападател Барнабаш Варга.

“Кръстоносците” също са в схема с трима централни защитници, където действат добре познатите Мануел Аканжи, Нико Елведи и Рикардо Родригес. Мурат Якин залага на опитните си играчи и в по-предни позиции, където ще Ремо Фройлер и Гранит Джака са в средата на терена, а Рубен Варгас и Мишел Ебишер ще е зад гърба на нападателя на Лудогорец Квадво Дуа.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 4 месеца

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik

Откажи