Англия първа в група "C", Сърбия отпадна от Евро 2024

Англия, Словения и Дания продължават в следващия кръг на Европейското първенство

Англия първа в група "C", Сърбия отпадна от Евро 2024 | StandartNews.com

Англия, Словения и Дания продължават в следващия кръг на Европейското първенство по футбол. 

Англия и Словения завършиха 0:0 на "РайнЕнерджиЩадион" в Кьолн в мач от последния кръг в група "C" на Евро 2024 в Германия.

Първото спасяване в мача трябваше да направи Пикфорд, след като в петата минута Шешко засече с глава центриране от дълбочина. Англия владееше много топката, но в играта на "трите лъва" нямаше динамика и острота. В 20-ата минута за първи път тимът на Саутгейт разигра добре в предни позиции. Райс намери Фоудън отдясно, след което асът на Манчестър Сити подаде бързо по земя, който отблизо засече, пращайки топката във вратата. Попадението обаче правилно бе отменено заради засада още при паса към Фоудън.

След 25-ата минута англичаните вдигнаха оборотите и притиснаха словенците. В 31-вата Кейн стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Облак. Периодът на активизирането на "трите лъва" обаче не продължи дълго. В 40-ата минута все пак Англия можеше да излезе напред. Трипиър центрира остро към далечната греда, но последователно Галахър и Кейн се разминаха на сантиметри от това да засекат топката.

След почивката в 55-ата минута Кейн отправи изключителен пас от дълбочина, с който намери Белингам в наказателното поле. Първото докосване на звездата на Реал Мадрид обаче не беше добро и това даде възможност на бранител на Словения да изчисти, пише БЛИЦ.

Във втория двубой за вечера, Дания и Сърбия завършиха 0:0 в мач от група „С“ на „Алианц Арена“ в Мюнхен. По този начин датчаните се класираха като втори в групата за осминафиналите на надпреварата, където ще се изправят срещу домакина Германия.

Датчаните имаха предимство в началото на двубоя и държаха топката в по-големи периоди. Сърбите бяха приели тактика, според която да разчитат на контраатаки. Те подходиха по-предпазливо, като само Митрович бе изнесен в по-предни позиции. Той обаче успяваше на моменти да затрудни защитата на съперника. Първата реална възможност в мача бе за скандинавците и дойде в 16-ата минута, когато Ба засече с глава центриране, но прати топката покрай вратата.

Инициативата определено беше в тима на Дания, който постепенно натисна сърбите. Хубав удар на Ериксен бе отразен от Райкович. Последваха няколко поредни центрирания, при които тимът на Драган Стойкович имаше проблеми. Този период завърши с ъглов удар, след който топката се озова в мрежата, но тя бе напуснала терена още при изпълнението на корнера.

И двата отбора се страхуваха от грешки и това доведе до ниско темпо и липса на положения пред двете врати. На почивката и двамата треньори направиха смени, като Стойкович смени двама от своите играчи. Той извади Самарджич и Гудел и пусна в игра Тадич и Йович. В началото на второто полувреме датчаните отново бяха по-агресивният отбор, но оставяха и по-големи пространства. Удар на резервата Сков Олсен от добра позиция бе отклонен и топката мина покрай вратата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай