Златен Пловдив! Японци вдигат нов завод

Инвестицията е в размер на 60 млн. лв.

Златен Пловдив! Японци вдигат нов завод | StandartNews.com

Японска компания е поредният инвеститор, който влиза в Тракия икономическа зона. Тя вече позлати Пловдив, превръщайки го в индустриалното сърце на България.

Новата инвестиция е в размер на 60 млн. лв. Тя е на японската фирма „Три-Уол България“. Компанията е купила през септември парцел с площ 56 декара на територията на зоната. Върху нея ще бъде изградена производствена база за опаковки от хартия и картон.

Към момента инвестицията е на етап проектиране, а производството е планирано да започне до срещата на 2026 г.

По време на посещението на министъра на иновациите и растежа доц. д-р Росен Карадимов в ТИЗ, бяха представени и реализираните по-големи проекти на територията на зоната до момента. Това е завода на Schneider Electric на стойност 15 млн. EUR, като през идните 5 години компанията има амбицията да увеличи вложенията си до 70 млн. EUR.

На срещата с министъра присъстваха и представители на китайската компания "Зиес Юръп" ЕООД и на българската "Смарт Пауър Грид" ООД. Те строят високотехнологичен завод за алуминиеви части с широко приложение в автомобилостроенето и автомобилната индустрия.

През февруари в ТИЗ започна да строи и българската компания "Смарт Пауър Грид" ООД. Инвестицията е на стойност близо 25 млн. лв., като след време се планира и реализирането на разширение на завода. Ще произвежда трафопостове, електрически табла, комплектни разпределителни уредби за средно и ниско напрежение.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Bress
преди 16 минути

Това ще промени живота ви! Не пропускайте шанса---- https://e.vg/vazhno

Откажи