Жесток удар за България. Губим 1,2 млрд. лв.

Не сме изпълнили ангажименти в сферата на съдебната реформа и енергетиката

Жесток удар за България. Губим 1,2 млрд. лв. | StandartNews.com

Жесток удар за България. Губим 1,2 млрд. лв.
Страната ни няма да получи изцяло второто плащане от близо 1,2 млрд. лева по плана за възстановяване и устойчивост, защото не е изпълнила поетите ангажименти в сферата на съдебната реформа и енергетиката. Това съобщи служебният финансов министър Людмила Петкова, цитирана от БНТ.

По думите й - има изоставане и при изпълняване на плана за събиране на ДДС, като за тази цел данъчните и митниците са повишили контрола си. 

Все пак министърът очаква бюджетът да приключи с дефицит до 3%. Петкова коментира също така, че приетите промени от предходното правителство в закона за ограничаване на надценката върху цената на трите основни вида хляб - бял, добруджа и типов до 15% няма да заработи от 1 юли, както беше записано.

"Данните всъщност показват, че нормалната надценка за различните видове хляб е в границите на 15-те процента, но по принцип има други проблеми свързани с практическото прилагане на разпоредбата", заяви служебният вицепремиер.

Има и определение и за надценка, но това определение не може да се ползва за целите на параграф 19 Д на преходните и заключителни разпоредби, тоест тя не е относима към хляба.

В закона не е определен и контролен орган, който да осъществява контрола дали се спазва надценката и другото, което е няма административно наказателни разпоредби, ако не се спазва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
ОцелялОтСДС-Чумата
преди 12 часа

Евро- гейската Кочина се разпада, но крадливите ни и продажни политици продължават да копаят дъното, разбира се за сметка на стадото. "Кой не скача е червен и четиридесет и пет години стигат".Само Седесе". Помните ли? Още ли скачате?

Откажи
Roni
преди 8 часа

Pri takiva deputati si gubin darzavata

Откажи