Васил Велев разсипа държавата! Отровни думи

Какво каза топ експертът в бизнеса

Васил Велев разсипа държавата! Отровни думи | StandartNews.com

Тежка диагноза на страната бе поставена от важен фактор в бизнеса.

Служебните кабинети не пречат на бизнеса, но това не е достатъчно. Ние очакваме от правителствата да намаляват административната тежест, а не само да не пречат и да намалят рекета като разредят проверките. Това изисква методична и последователна дейност. 

Това коментира пред Нова тв Васил Велев, председател на АИКБ.

 Няма как да се развива една икономика добре при пълен отказ от страна на всички системи. А ние сме в такава ситуация. 

Близо половината пенсионери взимат една и съща пенсия. Социалната система е пробита. Там изобилства от кражби от инвалидни пенсии, от безработица. И ситуацията става все по-лоша, коментира той.

Хората намаляват, администрацията расте. Енергетиката - ние сме страната с най-скъпата енергия. Системите са пред разпад, коментира той.

Индустрията и преработващата промишленост е на двуцифрен минус. Това е ситуацията и спадът продължава. Индексът, който мери поръчките, е лош. Ние имаме сектори с 20-30-40 процента спад, коментира той.

Бизнесът у нас не е представен в парламента. Европейският модел е за тристранен диалог в търсене на най-добри решения, но у нас този диалог го няма много отдавна, коментира още той.

Проблемът е, че ЕС потъва. Ние очакваме нашите политици да ни представят в Брюксел и да се намесят в активната политика, а те тука не могат да се разберат по между си, за да излъчат отговорно и устойчиво управление, завърши Велев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай