Село до София става новият квартал на богатите. Водата е благословена от Дънов

96 щастливци ще живеят в най-прекрасното място на 25 км от столицата

Село до София става новият квартал на богатите. Водата е благословена от Дънов | StandartNews.com

Село до София става новият квартал на богатите. Освен прекрасната природа, Рударци, коеот се намира само на 25 км от София, е прочуто и с лековитата си вода, благословена от Петър Дънов.

Тенденцията за покупка на къща в покрайнините на големите градове продължава да е водеща на жилищния пазар в България. Купувачите не спират да търсят подобен тип имоти, а инвеститорите, от своя страна, се възползват от всяка възможност, за да реализират такъв проект, пише БЛИЦ.

В пернишкото село Рударци предстои да бъде изграден нов жилищен комплекс от 19 еднофамилни жилищни сгради, става ясно от инвестиционно предложение на регистрираното в Русе дружество „София инвест 8“ ЕООД, което е входирано в РИОСВ – София.

Инвеститорът планира всяка от къщите да е на два етажа и да разполага с гаражи. В комплекса ще бъде изградена и спортна площадка.

Квартал "51" в Рударци

Бъдещият комплекс ще се намира в квартал „51“ в село Рударци на площ от 8 400 кв. м. Максималната височина на сградите ще бъде 10 метра.

В имота ще има четири типа еднофамилни къщи. Ще се изгради вътрешна пътна и алейна мрежа, се казва в инвестиционното предложение.

Изчисленията на „София инвест 8“ показват, че живеещите в бъдещия комплекс ще са 96 души.

На територията на комплекса е предвидено да се изгради и изгребна яма, тъй като няма канализация.

Селото е разположено в югозападните склонове на Витоша, на 730 м надморска височина. Топлата минерална вода пълни трите открити басейна край селото, а в закритият басейн желаещите да се възползват от ценните ѝ качества могат да го направят и през зимата.

Температурата на лековитата вода е 28℃ и при къпане се усеща леко студена.

Говори се, че когато Дънов опитал водата за първи път Учителят казал: „От сега нататък тази вода ще лекува всички болести„. През последните години от живота си основателят на Бялото братство, е живял в близкото село Мърчаево, така че нищо чудно да е пиел и от рударската вода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Батько наш Бандера
преди 1 час

Оно само този квартал липсва

Откажи
Баш майстора
преди 20 минути

Това е реклама на инвеститорите.... И там, ще стане мазало...

Откажи