Пускат преносима соларна система за места без достъп до електричество

Златен медал за иновация получи разработката на „АмонРа Енерджи“ от 78-ия Международен технически панаир в Пловдив

Пускат преносима соларна система за места без достъп до електричество | StandartNews.com

Златен медал за иновативно изделие спечели „АмонРа Енерджи“ АД на 78-ия Международен технически панаир в Пловдив. Той е за Мобилна соларна система с 24 панела. Освен за напояване в селското стопанство, тя се използва за захранване на eлектромобили, помпи, къмпинг оборудване, електрически лодки, скутери, фестивали на открито, строителни площадки и на други места без достъп до електричество.

Мобилната соларна система на „АмонРа Енерджи“ е конструкция тип ремарке. Разтяга се лесно. Закача се на теглич на автомобила и се премества от едно на друго място. На нея се поставят до 24 соларни панела, по 12 от всяка страна, които произвеждат слънчева енергия. Батериите и инверторите на мобилната система преобразуват слънчевата енергия в електрическа. Общата инсталирана мощност достига до 100 kW АС и 600 kWh батерия за съхранение.

Това е първият златен медал на „АмонРа“ от Международния технически панаир и второто участие на компанията в специализираното изложение. Тази година за златен медал за иновации се съревноваваха 25 предложения, като от тях бяха отличени 18. Медалите за иновация определи жури с председател г-н Eвгени Симеонов – председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), заместник-председател доц. д-р Иван Соколов – главен директор на Международен панаир Пловдив, и експерти от ДАМТН.

„АмонРа Енерджи“ АД е единствената засега фотоволтаична компания за доставки, монтаж и сервиз, листната на БФБ, сегмент BEAM. Според фирмата соларните системи трябва да са там, където е и потреблението на енергия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай