Откриха гигантско петролно находище

Петролните запаси се оценяват на 3,2 милиарда барела

Откриха гигантско петролно находище | StandartNews.com

Източник: БТА

От петролната компания на Кувейт съобщиха, че са направили "гигантско петролно откритие" източно от Остров Файлака. Петролните му запаси се оценяват на 3,2 милиарда барела.

Според главния изпълнителен директор на компанията, цитиран от АФП, залежите в това находище се равняват на производството на страната за три години, пише БНР. 

Агенция "Блумбърг" неотдавна изчисли, че Кувейт е похарчил десетки милиарди долари през последните години за модернизиране и изграждане на нови рафинерии.

Най-значимата му инвестиция е изграждането на Al-Zour - една от най-големите рафинерии в света, проектирана да преработва 615 000 барела суров петрол на ден.

Петролният и газовият сектор на Кувейт съставляват близо 60% от нейния БВП, както и 95% от постъпленията ѝ от износ.

Неотдавна и Саудитска Арабия съобщи за откриването на нови нефтени находища:

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Така,че
преди 2 месеца

За електирчиките още е рано.100 ПЪТИ ПО-НЕПРАКТИЧНИ И ЗАМЪРСЯВАЩИ ПРИРОДАТА СА ЕЛ.КОЛИТЕ!ЕДНО ДВГ МОЖЕ ДА ИЗКАРА ГОДИНИ С РЕМОНТИ,А ЕЛЕКТРИЧКАТА Я ХВЪРЛЯШ СЛЕД 5-6 ГОДИНИ! КЪДЕ Е ЛОГИГАТА НА ЗЕЛЕНИТЕ ИДЙОТИ???

Откажи
Да бе
преди 2 месеца

Само че от двигателите ви по улиците не може да се диша!!!!!! Дано изчезнат всички ДВГ!!! Отровихте ни!!!!

Откажи
Пешо
преди 2 месеца

Не колите на бензин и дизел замърсяват....природата има цикли на затопляне и на ледникови периоди...Скоро ще започне обратния процес !

Откажи
Абе
преди 2 месеца

Кога най после ще се измисли друго гориво, стига сме ги хранили тези идиоти. А може би има, но икономически интереси диктуват да дупчим земята за горива, онези маймуни да ни диктуват живота и да стават все по богати.

Откажи