Нови заводи позлатяват наш град, хиляди работни места

Засенчва Пловдив, диша във врата на София

Нови заводи позлатяват наш град, хиляди работни места | StandartNews.com

Нови заводи позлатяват Стара Загора. Градът вече има предварително подписан договор със стратегически за страната инвеститор. Той ще вложи 240 млн. лв. и ще създаде около 800 работни места. Новината съобщи за „Стандарт” зам.-кметът Радостин Танев.

ВИЖ ОЩЕ: Стара Загора с демографски модел: ІТ, инвестиции и образование (ОБЗОР)

Имаме инвестиции в индустриалната ни зона „Загоре” за над 50-70 милиона евро. Те ще бъдат осъществени в следващите няколко години, каза Танев.

ВИЖ ОЩЕ: Радостин Танев пред СТАНДАРТ: Стратегически инвеститори влизат в Стара Загора

Стара Загора е в много напреднали преговори и с още няколко компании. Очакванията за втория етап на индустриална зона "Загоре" са да бъдат реализирани над 2500 работни места и инвестиции за 800 млн. лева.

ВИЖ ОЩЕ: Демографското бъдеще на Стара Загора! IT град с култура и туризъм

Стара Загора е единственият град у нас, който в колаборация с ЕК е изготвил стратегия за перспектива на региона в следващите години. Така Градът на липите си е написал домашното за бъдещето с оглед на предстоящата трансформация на въглищната икономика.

Стара Загора е на второ място след София по брутен вътрешен продукт. Но съдбата на Маришкия басейн ни задължава да мислим за инвестиции в града, обясни зам.-кметът по време на форума на „Стандарт” и общината „Демография, дигитализация, образование”, който се състоя на 13 септември в града. Танев посочи приоритетите на общината: "Образование, дигитализация, култура, туризъм и разбира се, инвестиции". И заяви, че амбицията на Стара Загора е да компенсира работните места във въглищната икономика с развитие на високи технологии и IT-сектора.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
8 Коментара
Largo
преди 3 дни

И отново фалит защото за хиляда лева няма да му работят на робовладелеца

Откажи
Ми аре,че
преди 3 дни

Наще градове се напълниха с ЧУКУНДУРИ СЕЛСКИ,ЗАРАДИ ТОВА,ЧЕ ПРОМИШЛЕНОСТТА И РАБОТНИТЕ МЕСТА СЕ ОСИГУРЯВАТ САМО В НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ!!!

Откажи
Ремко
преди 3 дни

Да, ама местните са свикнали да не работят,а да получават.Справка Матриците.

Откажи
Пламен
преди 3 дни

Точно казано.

Откажи
Пламен
преди 2 дни

Кметът на Стара Загора да не е калпав като кметът на Добрич!!!!

Откажи
Бгг
преди 2 дни

Статията е чиста пропаганда. Как вървят електромобилите произведени в Ловеч ? - мисирките не пишат. Малко информация, дори не е написано какво ще произвежда тоя ми ти стратегически инвеститор, мисирки защо не питате бе ? Зная, зная , платили са ви за разпространяване на пропаганда.

Откажи
Бунтата
преди 2 дни

САМО ГЛЕДАЙТЕ ДА НЕ РАЗБЕРЕ СВИНЯТА ПЕЕВСКА,ЧЕ ТОГАВА НИ ЗАВОД ЩЕ ВИДИТЕ НИ ИНВЕСТИЦИЙЙ!!!!! 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Откажи
Наталия
преди 2 дни

Работни места , но и с хубави заплати , а не подигравка!

Откажи