Наша фирма потресе страната! Каква обява за работа пусна

Хората се чудят да се смеят или да плачат

Наша фирма потресе страната! Каква обява за работа пусна | StandartNews.com

Какви ли шедьоври не се измислят в белия свят...

Варненска фирма от сферата на високите технологии и уеб дизайна е на път да грабне приза „Обява за работа на годината“ с офертата си да сложи две камери по цял ден да снимат техния бъдещ служител и обещанието вечер да ги изключват, предаде Трибюн.бг.

Снимка на предложението беше споделена във Фейсбук групата DevBG-Jobs и за денонощие събра хиляди реакции, коментари и споделяния.

За няколко часа обявата, която беше за UI/UX designer, стана тотален хит в мрежата и… скоропостижно беше изтрита.

„Разбира се, че никой не кара никого насила, тук въпросът е дали изобщо това е нормално като концепция. Ако толкова силно желаеш да държиш под контрол служителите си, просто не предлагай Home office като модел на работа, или го предлагай като упражняваш мониторинг по цивилизован начин - със специализиран софтуер.

Не претендирам, че съм запознат в детайли със закона, но твърдя, че това е меко казано неморално и в разрез с всякакви човешки права и не бива да се толерира“, коментира под публикацията си, човекът заснел обявата Г. Панев.

И след изчезването ѝ, хиляди хора все пак продължават да се смеят на топ офертата за работа и да споделят снимката:

„Специално за тях ще работя от тоалетната“

„Всичко е точно. А гривна с ток?“

„Според мен това не е достатъчно. Трябва да има и една камера в тоалетната, за да е сигурно, че когато пише пауза, наистина е в тоалетната. По възможност в тоалетната чиния, понеже някои само си киснат в тоалетната, без да вършат нищо“

„сигурно има наплив от желаещи…“

Базираната във Варна компания, чието име ще спестим, в момента търси и талантлив и креативен Копирайтър + Специaлист Социални Мрежи.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай