ГудМилс България инвестира в изграждане на нова фотоволтаична система

Ще бъде изградена на три етапа, като мощността ѝ ще достига до близо 190 kWp

ГудМилс България инвестира в изграждане на нова фотоволтаична система | StandartNews.com

С инвестиция от половин милион лева ГудМилс България стартира проект за инсталиране на фотоволтаични панели за производство на зелена енергия, които ще бъдат разположени в района на централната сграда на компанията в град София.

Фотоволтаичната система ще бъде изградена на три етапа, като мощността ѝ ще достига до близо 190 kWp. Очаква се панелите да влязат в експлоатация през септември тази година и да осигурят захранването с електрическа енергия на цялата административна сграда.

„Инвестицията в новата фотоволтаична система не само ще намали въглеродния отпечатък на ГудМилс България, но и ще затвърди нашата ангажираност към устойчиво развитие. Освен че предоставяме висококачествени продукти на нашите клиенти, ние се стремим да осигурим и по-чиста природа за бъдещите поколения. Вярваме, че е възможно да се прави успешен бизнес, като същевременно се грижим за околната среда и хората около нас“, коментира Стилианос Маламусис, производствен директор на ГудМилс България.

За да достигне мощност от близо 190 kWp, системата за възобновяема енергия ще включва 412 броя фотоволтаични модули с мощност от 455 Wp, генериращи постоянен ток. С помощта на система за наблюдение, която е директно свързана с инверторите, чрез комуникационна карта, е възможно да се наблюдават показатели като производство на електроенергия в реално време, данни от работата на соларните панели и нотификации в случай на авария.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Master
преди 1 месец

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik

Откажи