Антон Кутев: Бъдещето е в ръцете на Горица Грънчарова

Ако си свърши добре работата, тя може да бъде следващият месия на България, каза той

Антон Кутев: Бъдещето е в ръцете на Горица Грънчарова | StandartNews.com

Бъдещето е в ръцете на Горица Грънчарова. Това заяви в интервю за бТВ Антон Кутев, бивш говорител на служебните кабинети на Стефан Янев и на Гълъб Донев.

Антон Кутев с тежка присъда за БСП

На г-жа Грънчарова трябва да се даде пълната свобода да си избере както вътрешен министър, така и всички останали министри, категоричен бе Кутев, който обясни, че ПП-ДБ създават фалшива реалност атаките си срещу МВР-шефа Калин Стоянов и натиска той да не бъде в кабинета. Проблемът на сегашния кабинет не е Калин Стоянов, а Димитър Главчев, каза Кутев.

Горица Грънчарова е жена, за която допреди две седмици нищо не знаехме. Но ако тя си свърши добре работата, може да бъде новият месия на България, каза Кутев.

Ако тя успее да промени нещата, ако успее да направи смислено управление за тези 4 месеца - да сложи нещата на мястото им, да няма издънки, ако даде визия за бъдеще, тя може да бъде онзи, следващият човек, който да определя бъдещето на България и това зависи само от нея, коментира Антон Кутев.

Много е изнервена обстановката в България. Хората не понасят партийната система във вида, в който е, каза още гостът в студиото на бТВ.

Хората са с нагласата да не гласуват или масово да отидат на протестен вот. Има два пътя: или Грънчарова ще ги тласне в тази посока – да не гласуват или да дадат протестен вот, или ще им даде визия за бъдеще и ще бъде човекът, който да продължи напред, прогнозира Кутев.

Според него „едни нелепи политически сили опитаха да ограничат правомощията на президента, променяйки Конституцията”. Причината е, че Румен Радев имаше повече рейтинг от тях, заяви още Антон Кутев.

България щеше да изглежда по друг начин, ако Радев правеше правителствата така, както искаше. Разликата е между 40% (при Гълъб Донев) и 10% одобрение (при Главчев), обобщи той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай