Правосъдната министърка с разкрития за предалия се Брендо

Предполагаше се, че Банев не е бил у нас и затова не е имало предварителна подготовка

Правосъдната министърка с разкрития за предалия се Брендо | StandartNews.com

Източник: БТА, архив

Евелин Банев с прякор Брендо се е предал в затвора в София около 7:30 ч. тази сутрин, каза служебният министър на правосъдието Мария Павлова пред медии.

Той е бил заедно с адвокат. След това е транспортиран до Съдебната палата, където са извършени процедури по установяването и привеждането му в затвора, посочи Павлова.

Банев бе обявен за международно издирване през 2018 година, припомни министър Павлова и каза, че той започва да търпи присъдата при първоначален строг режим.

По отношение на присъдите в Румъния и Италия Павлова предположи, че както и преди, така и сега ще постъпи искане от защитниците на Банев цялото му наказание да бъде кумулирано и изтърпяно у нас. Ако съдът у нас се произнесе в този смисъл, Банев може да търпи едно общо наказание тук.

Предполагаше се, че Банев не е бил у нас и затова не е имало предварителна подготовка в системата за изпълнение на наказанията, че той ще се предаде, посочи Мария Павлова и заяви, че донякъде за министерството това е било изненада в известен смисъл.

Още днес се очаква той да е приведен в затвора, като преди това ще мине през медицински преглед, каза още министър Павлова.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Извънредна новина! Брендо се предаде на българските власти

ВИЖТЕ ОЩЕ: Първи кадри! Вижте как Брендо се предава и влиза в затвора

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кой е Брендо, който доброволно влезе в затвора?

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай