Бомба в НС! Министър Стоянов с нови разкрития за Брендо

Ето кога Евелин Банев е влязъл на територията на България

Бомба в НС! Министър Стоянов с нови разкрития за Брендо | StandartNews.com

Евелин Банев - Брендо, който в понеделник се предаде на властите у нас, е влязъл в България през пролетта на 2022 г. Това съобщи от парламентарната трибуна служебният вътрешен министър Калин Стоянов.

Съдът реши съдбата на Брендо

Депутатите изслушват вътрешния министър по случая "Брендо". Питането им е относно доброволното предаване на издирвания с червена бюлетина на Интерпол Банев за изтърпяване на влязла в сила присъда от 6 години затвор, постановена през 2018 г.

Той добави, че тази информация в МВР е свързана с обстоятелствата, които са покрай самолета, който е преминал през няколко европейски държави, кацнал е временно и за малко на едно летище до Видин, презаредил е и е кацнал в района на Търговище.

Това е станало по времето, когато министър на вътрешните работи е бил Бойко Рашков, посочи Стоянов, който тогава е директор на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП).

"Установени са двамата човека, които са били в близост до това летателно средство. Събрани са достатъчно доказателства за тях, повдигнати са им обвинения и нашата информация е, че те търсят вариант за споразумение. Успоредно с това в ГДБОП започна разследване и по отношение на престъпна група, която се занимава с такива незаконни прелитания, предимно с цел контрабанда. И тези двама човека са част от тази група", коментира Калин Стоянов и добави, че са задържани преди месец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Cico
преди 2 дни

Бомба в Газа ви,да ви еба в нещастниците.Вие сте бомба от простотия,бе.

Откажи