Софиянски отсече! Ето кой трябва да е служебен премиер на България

Според него най-големия проблем на България не е съдебната система, а икономиката

Софиянски отсече! Ето кой трябва да е служебен премиер на България | StandartNews.com

Източник: бТВ

За служебни премиери най-подходящи са ректорите на университетите, заяви в интервю за бТВ бившият кмет на София и някогашен служебен министър-председател Стефан Софиянски. Той коментира решението на Конституционния съд да отмени частично промените, направени в Конституцията от предишното Народно събрание.

По думите му промените в Конституцията са били тотални грешки и много грешно било становището на Конституционния съд. На България е необходима нова организация на обществото, по нов начин да изградим отношенията, нов начин, по който избираме народните представители, призова Софиянски. Необходимите условия да се насрочи Велико Народно събрание е да има нов проект на Конституция и това би дало възможност на президента Румен Радев да насрочи ВНС, посочи Софиянски.

Според него най-големия проблем на България не е съдебната система, а икономиката.

За ситуацията в Столичния общински съвет той обясни, че в едно управление е важно функциите на общинските съветници и целите трябва да бъдат общи. В момента всеки един общински съветник се чувства като кмет, тъй като само кметът на София носи отговорност за града, каза Софиянски.

Той посочи още, че кметът Васил Терзиев е в много трудна ситуация и няма стратегия за развитие на града. Нестандартните стъпки, които търсеха повече външен ефект чрез затварянето на движението на "Св. Александър Невски" и сега с движението около "Патриарха" повече вредят, отколкото помагат, изтъкна Стефан Софиянски. Той даде пример, че него например са го замервали със стотинки, когато е качвал цената на билетчето в градския транспорт.

По отношение на смяната на управителите на общинските дружества, Стефан Софиянски коментира, че когато той бил кмет, заедно с общинските съветници се споразумявали през председателя на общинския съвет предложения за влизане в управителните бордове на дружествата. Важно е човек да си намери мястото в обществото. В момента страдаме от това, че на много места се слагат хора с неподходящи познания и резултати са слаби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай