Новият образ на доганистите – честни дерибеи!

Те са купувачи на гласове, заковани с белязани пари и свидетели, и кметове-феодали

Новият образ на доганистите – честни дерибеи! | StandartNews.com

Едно не може да се отрече на дерибеите около Доган – нямат скрупули да вършат черната работа на онези, които ги нарекоха „проклятието на България“. Изпраха имиджа на Костовата градска десница и на „Промяната“, които се бяха самопровъзгласили за съдници на обществото и приватизираха от тях ролята на морален стожеж в политиката.

ВИЖ ОЩЕ: Доган обърка времето. Поиска свобода за купения вот

Новата сглобка между Доган и Иво Прокопиев роди нова морална система. Тя има две икони – Джейхан Ибрямов и Мюмюн Искендер. За тях се скандила „Сво-бо-да“ на площада, за тях се протестира срещу съда и прокуратурата, за тях се търси разплата.

Доган и Прокопиев създадоха нов морален образ – честен дерибей. Това е купувач на гласове, закован по учебник със светещи ръце от белязаните пари, със СРС-та и свидетели. Но също така и кмет-феодал, от който целите Минелни бани треперят, овъртолил се във фирми и схеми, които носят обаче несметни европейски пари.

Честният дерибей гази закона, живее в тузарски апартамент на занижени цени, иска 200 000 лева джобни, носи тениски за 2 бона, кара скъпи джипове на разследвани за ДДС-афера фирми. И – абсолютно задължително, мрази Делян Пеевски.

Това стана ясно днес от участието на Биршен Ибрямова и Валентин Тончев в предаването „120 минути“ на бТВ. За целта те използваха предизборното време на земеделския алианс на Доган, с което затвърдиха мнението, че гладната стачка на засуканата Биршен е предизборна, а знамето на кампанията на новоизлюпената коалиция ще са аферата „Джейхан“ и зулумите на Искендер. Първият бе оставен за постоянно в ареста заради търговия с влияние, купуване на гласове и вероятност да извърши нови престъпления. Вторият бе пуснат под домашен арест заради здравословни проблеми, но обвиненията срещу него са една магистрала дълги.

„Джейхан бе арестуван незаконно по холивудски сценарий с белязани пари, Мюмюн Искендер е един истински честен кмет, протестирахме в негова защита пред съда в Хасково“, с гордост обяви Тончев. Апропо, той бе дясна ръка на Илхан Кючюк в Европарламента по времето, за което издателят на „24 Родопи“ Илхан Андай подаде сигнал до европейската прокуратура за източване на евросредства от Кючюк. Тончев също дължи отговори.

Ибрямов бил преследван и следен незаконно, каза жена му, която от 23 години е секретарка на Доган. Но, разбира се, и дума не обели, че тези процесуални действия могат да се извършат само с разпореждане на съда. За да се случат, значи магистратите са имали солидни доказателства срещу Ибрямов.

Жена му не отговори на директния въпрос имал ли е намерение доганистът да купува гласове. Но призна, че именно мъжът й е отговорникът на земеделската коалиция за цялата организация по изборите.

Призна и още нещо - че не знае какво има в СРС-ата. Когато бе попитана защо адвокатът на Ибрямов се е съгласил делото за мярката на депутата да се гледа при закрити врати, Ибрямова отговори: защото всичко срещу Джейхан е незаконно. Смях в залата! Ако е така, не е ли най-логично точно Ибрямов, защитата и жена му да искат повече от всичко на света делото да е публично и открито? Явно тайните за Доган, които и Ибрямов, и съпругата му пазят, са страшни и уличаващи.

Накрая стана ясна целта на доганистите – отмъщение с цената на всичко. Тончев обяви, че в новото Народно събрание щели да предложат временна комисия срещу Делян Пеевски – която партия я гласува, значи е демократична. Която не го направи – превзета е отвътре. Българският парламент обаче е преживял много отмъщения и много чегъртания. Татяна Дончева, Мая Манолова и Отровното трио най-добре знаят докъде води това. Май и Тончев е наясно, защото примирено си призна, че може да не влязат в НС. Всяка партия прави грешки, ние ще си платим своите на 27 октомври, каза депутатът.

Що се отнася до гладната стачка – и Биршен Ибрямова обърка времето, също като шефа си Доган. В събота дори доганистите не се трогнаха от предизборната й акция и не се стекоха от близо и далече, за да я подкрепят, както Тончев и други като него уверяваха, че ще се случи.

Ако не мога да си гледам децата, явно ще трябва да прекратя стачката, каза Ибрямова, която твърди, че стои на стълбите на парламента 23 часа, след което си ходи у дома.

Доганистите наистина объркаха времето. Днес хората не се впечатляват, че Доган се е появил някъде или е казал нещо. Те искат решаване на проблемите им. И ново начало – без дерибеи.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай