Крият Доган като партизанин. Нови разкрития за Златната стая

Излиза наяве най-строго пазена тайна за смърт и торбичка диаманти

Крият Доган като партизанин. Нови разкрития за Златната стая | StandartNews.com

Ахмед Доган заприлича на партизанин. Но не се снишава в села, паланки и землянки, а обикаля най-луксозните палати на деребеите си. Най-митологизираният в последните 35 години човек се крие в Родопите, придвижва се с два леки автомобила, охраняван е от 4-ма гардове, разкри „24 Родопи”, позовавайки се на отлично осведомени източници.

Боянските сараи

Доган не остава на едно място повече от 2 денонощия.

Както „Стандарт” съобщи снощи Доган обикаля страната  - от имение до имение, от деребей до олигарх. Последното му скривалище бе до Елмазеното око. Така местните наричат язовир „Доспат“ заради блещукащата като елмаз вода. „Почетният” се настанил в една от вилите на близкия си ортак, строителния предприемач Юлиян Инджов.

Боянските сараи

Преди това Доган и гардовете му са били в Беденски минерални бани и в апартхотела на Диневи, твърди източникът на „24 Родопи”.

Припомняме, че Доган напусна летния сарай в „Росенец”, скрит на задната седалка на автомобила на Рамадан Аталай на 1 септември. За кратко той бе в супер луксозната вила на Аталай в курорта "Пампорово", която е в близост до апартхотела на Диневи.

Боянските сараи

Междувременно тайните около Доган гърмят като мини една след друга.

Милиони в левове, евро и долари, множество скъпи часовници и бижута, десетки килограми злато и куфари, пълни със скъпоценности, е съхранявал Ахмед Доган в „Златната стая” в сарая на ул. „Беловодски път“ в най-елитния столичен квартал „Бояна”, разкри narod.bg.

Боянските сараи

Преди дни собственикът на резиденциите в „Бояна” и в бургаския парк „Росенец” Данаил Папазов пусна трите национални телевизии в имотите. Камерите показаха лукса, в който повече от 25 години се е къпал Доган, плащайки жълти стотинки за дворците. Боянските сараи се оказаха нещо като музей и картинна галерия в едно – пълни са с безценни платна на стари майстори, пластики, антикварни мебели и предмети, скъп порцелан, произведения на православното и мюсюлманското изкуство.

Мраморните настилки, дървените паркети и дизайнерската мебелировка показаха, че спонсорите на Доган изобщо не са пестили средства, за да му подсигурят ежедневен бит като на падишах.

Според грубата оценка на брокери зимната резиденция на Ахмед Доган в полите на Витоша струва поне 30 милиона лева. Сокола обитава луксозния имот от далечната 2003 г.

Резиденцията е със статут на хотел, а за пред данъчните власти било записано, че Доган плаща по 50 000 лева на година, за да използва апартамент в просторното имение. Жилището му в помпозната сграда се води под №303 и е заключено.

 

Представител на Данаил Папазов потвърди, че личните вещи на Ахмед Доган стоят непокътнати и ще му бъдат предадени с протокол.

Според разкрития в медиите в Боянските сараи е била изградена блиндирана стая, в която се съхранявали диаманти, злато и милиони левове и евро в брой, и най-вече куп тайни.

Със секретен ключ от „Златната стая” разполагал само Ахмед Доган. Не го давал дори на сина си Демир. След като беше прогонен от сарая в Бояна, а представители на собственика Данаил Папазов поеха охраната на сградата, почетният председател на ДПС организира по спешност хора от обкръжението си, които са били инструктирани да превземат сарая и да го пазят, докато бъдат изнесени съкровищата и парите.

За „Златната стая” на Ахмед Доган се носят легенди. Отдавна върви слух, че някогашният началник на кабинета му Ахмед Емин е бил убит, защото тайно изнесъл от сараите диаманти и 2 кюлчета злато от по 1 килограм, без да знае, че там е имало монтирана тайна камера за видеонаблюдение, твърди още narod.bg.

„Впоследствие, смъртта на Емин беше изкарана като самоубийство, а Ахмед Доган блиндира стаята си и й постави непробиваема желязна врата, отключваща се с швейцарски механизъм като банков трезор“, разказва пред „Уикенд“ функционер от ДПС.

На 17 октомври 2008 г. тялото на 46-годишния Ахмед Емин, тогавашен ковчежник на Доган и ДПС, беше намерено на стълбище в емблематичната резиденция на ул. „Беловодски път“ в „Бояна“. В сакото на Емин беше открито предсмъртно писмо, адресирано до баща му, трите му деца и до самия Доган. Впоследствие бащата на Ахмед Емин – Емил Хюсеинов, категорично заяви, че предсмъртното писмо на сина му е написано с друг почерк и че Емин е бил застрелян, а не е посегнал сам на живота си.

Въпреки наложената версия, че Емин се е самоубил, тъй като изгубил доверието на Сокола, мнозина вярват, че Ахмед Емин е ликвидиран в сараите със собствения си пистолет от охранител на Доган, след като бил привикан спешно от Сокола заради изчезнала торбичка с диаманти.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай