Колко струват палатките пред сараите? Няма желаещи за нощната смяна

Доганистите принуждават активисти от Кърджалийско да пътуват до София

Колко струват палатките пред сараите? Няма желаещи за нощната смяна | StandartNews.com

Потресаващи разкрития за т.нар. „поход на демокрацията”, организиран от деребеите в ДПС в защита на сараите на Доган, направи „24 Родопи”. В първия ден на протеста организаторите са похарчили между 40 и 50 хиляди лева за транспорт, храна, вода, надници на „статисти от софийските махали“ и др., съобщи изданието, позовавайки се на осведомени източници от партията. Платени са и хонорари на по-буйни участници, пише „24 Родопи”.

ВИЖ ОЩЕ: Чакъров се издаде защо се бутат пред Боянския сарай. Трезорът на Доган

Припомняме, че в нощта срещу събота, свитата на Доган опъна палатки пред Боянските сараи, за да варди палата. В него, според информации в медиите, има блиндиран апартамент с пари, злато, богатства и купища тайни. В същото време законният собственик на имота в Бояна Данаил Папазов заяви, че ако в него има документи, ще ги предаде на правосъдието.

ВИЖ ОЩЕ: Палатките на сарая - краят на философа Доган

Няма желаещи да пътуват от Кърджалийско до подстъпите към Боянския сарай в София за „нощната смяна“ на протеста, разкриха още общински чиновници от периферията и селски кметове.

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно от Папазов! Призив заради сбирките пред сараите

„Карат ни да пътуваме за „нощната смяна“, но така ще си пропилеем съботата. Гарантират ни само храна и вода“, разкриха отказалите да бранят рахата на Доган в столицата.

ВИЖ ОЩЕ: Топ политолог разкри цинизма на Доган. Използва българските турци за щит

„24 Родопи” разказа още как активисти на ДПС са принуждавани да пътуват до София, за да участват в протеста пред сараите на Доган. „Как така не искат да пътуват!? Заповядай им да тръгват за София“, крещял един от организаторите на масовката, която така и не се състоя.

Вчера в автобуса от Руен за София имало само 25 души само, непълен останал и бусът от Кърджалийско.

В същото време стана ясно, че едва петима от 27-имата областните лидери на ДПС застават зад Доган. Това станало ясно на сбирката в „Росенец”, представена от доганистите за „заседание” на ЦОБ. В нелегитичната среща участвали само 11 от 24-мата членове на оперативното ръководство на партията.  Те установили, че 22-ма областни председатели на ДПС са твърдо за новото начало в партията, поставено от лидера Делян Пеевски.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай