Искат имунитета на деребея Ибрямов. Примката се затяга

Задържан е в момент на получаването на белязани пари за купуване на гласове

Искат имунитета на деребея Ибрямов. Примката се затяга | StandartNews.com

Прокуратурата поиска имунитета на Джейхан Ибрямов – един от най-близките хора на Ахмед Доган, който снощи бе арестуван с шестцифрената сума белязани пари, част от подкуп, съобщи бТВ. Държавното обвинение още снощи е уведомило ЦИК и НС за задържането на Ибрямов.

ВИЖ ОЩЕ: Адвокатът на деребея потвърди! Ето за какво е прибран на топло Ибрямов

Изключеният от ПГ на ДПС по искане на местните структури Ибрямов се ползва с имунитет като независим депутат. Законът му дава право на имунитет и като кандидат-депутат. Но според закона, ако бъде задържан по време на извършване на престъпно деяние, имунитетът му пада и той може да остане в ареста за 24 часа. Днес адвокатът на Ибрямов Йордан Киров потвърди, че клиентът му е арестуван за купуване на гласове.

ВИЖ ОЩЕ: Нови подробности за ареста на деребея Ибрямов! Белязани пари и още скандални факти

Според източници на bTV задържането се е случило в момент на получаването на белязани пари - 100 000 лева. Обвинението срещу него е за купуване на гласове и подкуп.

ВИЖ ОЩЕ: Деребеят на Доган с обвинение за подкуп и купуване на гласове

Парите са били, за да осигури Ибрямов спечелването на определени обществени поръчки, съобщава и "Епицентър", позовавайки се на източници от разследването.

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно! Спецакция в имоти на Джейхан Ибрямов. Задържан ли е деребеят на Доган? /ОБНОВЕНА/

Джейхан Ибрамов е "закован с железни доказателства", подчертаха антимафиоти.

ВИЖ ОЩЕ: ДДС-аферата с Джейхан Ибрямов - ключов участник е замесен в трафик на дрога

Разработката е на ГДБОП, която преди два месеца уличи свързана с Ибрямов организирана престъпна група за източване на милиони левове от ДДС и данъци.

ВИЖ ОЩЕ: Джейхан Ибрямов си призна за джипа от ДДС схемата, крил го с години от антикорупционната комисия

Въпреки разкритията, включително отнемането на ползван от Джейхан Ибрямов луксозен джип, той е продължил да осъществява разпъването на политически чадър над участници в ОПГ-то.

ВИЖ ОЩЕ: ДДС аферата! Иззеха джипа на Джейхан Ибрямов, отцепникът гори (СНИМКИ)

Акцията на ГДБОП и Антикорупционната комисия от сряда вечер е проведена в условия на неотложност. Това е станало, за да може да се установят предварително белязаните пари, които Ибрямов е получил.

В разработката са прилагани и специални разузнавателни средства, които доказват връзката на Джейхан Ибрямов с организираната престъпна група, разкрита през август месец тази година.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай